VET Theater

Oorlogsgeheimen 8+

zaterdag 5 mei 2018 / 19:30 uur
geen pauze / 20:30 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
>
<
>
<
>
<

Theaterbewerking van het bekroonde boek van Jacques Vriens. Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje  Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen.

De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Op een dag vertelt Maartje aan Tuur een groot en gevaarlijk geheim. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…


 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Spel

Maarten Ebbers, Maria Noë Muziek Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk

Script

Tom Sijtsma

Regie 

Pepijn Cladder