Jeugd Symfonie Orkest Amikejo

Groot Heiligdomsvaart Concert

vrijdag 1 juni 2018 / 19:00 uur
Sint-Lambertuskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<
>
<

Het euregionaal jeugdsymfonieorkest Amikejo verzorgt een bijzonder concert in de Sint-Lambertuskerk Maastricht. Amikejo concerteert samen met tweehonderd jonge zangers en zangeressen van het Aachener Domchor en de Domsingschule. Het betreft een bijzonder uitwisselingsproject in het kader van de euregionale samenwerking.

 

Een van de hoogtepunten van het concert is de presentatie van een nieuw Heiligdomsvaartlied dat door orkest, koren en solisten aan de organisatie van de Heiligdomsvaart wordt aangeboden.

 

Componist is Frank Steijns. De solisten Marjon Lambriks en Frans Kokkelmans verlenen hun medewerking aan dit concert. Zij zullen onder andere als solisten te beluisteren zijn in het door orkest en koren uit te voeren Mass of the Children van John Rutter.

 

Het Aachener Domchor verzorgt jaarlijks ongeveer 50 diensten en concerten. De afgelopen jaren hebben onder andere concertreizen plaatsgevonden naar Rusland, Amerika, Israël en Zuid-Afrika. Een bijzonder hoogtepunt was het concert voor Paus Franciscus in 2016 in Rome. Het koor staat onder leiding van Domkapellmeister Berthold Botzet.

 

Amikejo is sinds 2010 actief vanuit de Euregio Maas-Rijn. De internationale projecten van Amikejo zijn van groot belang voor culturele uitwisseling tussen landen en regio’s binnen én buiten de Euregio Maas-Rijn. Amikejo verenigt jonge musici in de Euregio. Amikejo heeft de afgelopen jaren diverse concerten gegeven in binnen- en buitenland. Het orkest staat onder leiding van de Belgische dirigent Mark Prils. 


Uitvoerder

Euregionaal Jeugd Symfonie Orkest Amikejo 

Koor

Aachener Domchor, Domsingschule 

Componist

Frank Steijns

Solisten

Marjon Lambriks, Frans Kokkelmans