Messiah - Opera in de Kerk

zaterdag 2 juni 2018 / 20:00 uur
geen pauze / 21:30 uur einde
Sint-Lambertuskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<

In de prachtige Sint-Lambertuskerk, zeer onlangs opengesteld voor publiek, wordt tijdens de Heiligdomsvaart 2018 een speciale ‘opera’ van Händel uitgevoerd: de Messiah, maar dan geënsceneerd.

Een indrukwekkend decor, volledig barokorkest, videoprojecties, topsolisten, een groot koor en alle ingrediënten die je in een theater verwacht staan garant voor een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Geen statisch oratorium, maar een meeslepende muzikale vertelling van één van de grote verhalen van de mensheid: de geboorte, dood en verrijzenis van Christus. Door de ogen van zijn moeder Maria volgen we dit verhaal vol liefde, lijden en barmhartigheid tot we uiteindelijk bij de vraag komen hoeveel we zelf voor een ander over zouden hebben…

 

De regie is in handen van Sybrand van der Werf, die een geheel eigen invulling aan de Messiah geeft, net zoals hij dat in 2011 deed met het spel ‘Licht’. “Bij Licht hebben we gekozen voor meer variatie. Niet meer alleen geënt op het leven van Servaas, maar uiteraard wel met een link naar het geloof. De Messiah is na Licht een spannende nieuwe stap. Een oratorium van Händel theatraal vertalen zodat het een spektakel wordt”, zegt Van der Werf.


 


Regisseur

Sybrand van der Werf 

Dirigent

Manon Meijs 

Koordirigent

Patrick Vaessens  

Vormgeving

Sanne Puijk

Sopraan

Claudia Couwenbergh                        

Tenor 

Falco van Loon                                             

Counter Tenor

Rob Meijers                    

Bas

Pieter Hendriks 

Lingua e Musica 

Koor, speciaal voor deze gelegenheid aangevuld met 20 extra zangers

ArkA – symfonieorkest

Aangevuld met diverse professionele musici