't Barre Land

Hin und Her

dinsdag 25 september 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 22:10 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
Sarah Jonker
© SARAH JONKER
>
<
Sarah Jonker
© SARAH JONKER
>
<
Sarah Jonker
© SARAH JONKER
>
<
Sarah Jonker
© SARAH JONKER
>
<
Sarah Jonker
© SARAH JONKER
>
<
Sarah Jonker
© SARAH JONKER

Een voorstelling over de gigantische strijd tussen individu en samenleving

 

De gezelschappen 't Barre land en Tijdelijke Samenscholing bundelen hun krachten met de onafhankelijke toneelspelers Phi Nguyen, Yorke Mulder-Bhangoo en Sarah Jonker om voor het eerst in Nederland de politieke klucht van de staatloze schrijver Ödön von Horváth te spelen: Hin und Her (1933). Dit volksstuk met zang in twee bedrijven gaat over de akelige absurditeit van de werkelijkheid, want zoals Horváth zelf al zei: “mijn stukken zijn tragedies, het wordt alleen komisch doordat het zo akelig is.”

 

Hin und Her speelt zich af tussen de twee grensposten van de landen X en Y, die met elkaar verbonden zijn door een houten brug over de grensrivier. Ferdinand Havlicek is een ‘niemand’, een ‘vergissing’, een ‘ambtelijk geval’, een ‘verstoteling’, die het ene land wordt uitgezet en het andere land, dat juridisch gezien zijn vaderland is, niet naar binnen mag omdat daar zijn staatsburgerschap verlopen is. Hij pendelt over de brug waar aan beide kanten grenswachters zitten die plichtbewust hun grenzen bewaken. Havlicek raakt in zijn grenzeloze existentie diep verstrikt in politieke machinaties, illegale smokkelaarspraktijken en klassieke liefdesgeschiedenissen.

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Spel 

Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Sarah Jonker, Yorke Mulder-Bhangoo, Phi Nguyen, Czeslaw de Wijs

Muziek

Stan Vreeken

DOE mee aan DE HIN UND HER WEDSTRIJD en WIN 500 EURO!

 

De wedstrijd is simpel: maak een filmpje van maximaal drie minuten n.a.v. de bijgevoegde scène uit het stuk. Je bent vrij om de tekst letterlijk over te nemen, te bewerken of om een geheel eigen interpretatie van de scène te maken. Er zijn geen regels. Er zijn geen grenzen. Alles is toegestaan. Iedereen mag meedoen. 

 

Stuur de inzending in MP4 of AVI zo snel mogelijk (via WeTransfer) naar info@pienpr.nl


De hoofdprijs van €500,- is naar eigen inzicht te besteden. De winnaar wordt uiterlijk maandag 15 oktober 2018 bekend gemaakt en ontvangt persoonlijk bericht. Alle deelnemers krijgen korting op kaartjes voor HIN UND HER tijdens de tournee dit najaar.

 

De filmpjes worden gedeeld via de sociale media van 't Barre Land met de hashtag #hinundher, dus zorg ervoor dat alle deelnemers akkoord zijn met de verspreiding. Mocht je je inzending zelf delen, vergeet dan niet zeker niet de #hinundher toe te voegen. 

 

De volledige Nederlandse (werk)vertaling van HIN UND HER en meer informatie over het stuk en de makers vind je op hinundher.nl of op barreland.nl. Voor meer informatie of vragen over de wedstrijd kun je ook contact opnemen met Pien Roeland via info@pienpr.nl.