Caravan

Ode to Tomorrow

zondag 23 september 2018 / 13:00 uur
geen pauze / 14:10 uur einde
Lutherse Kerk
Genre: Muziek en Opera

>
<

Het achter zich laten van conflicten uit het verleden is een taak die bij uitstek weggelegd is voor de jonge generatie. Een generatie die minder bezig is met vergelden en meer met ontmoeting in het hier en nu, en een open blik naar de dag van morgen.

 

Caravan is een muzikale verzoening, van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Samen met ud­virtuoos Jawa Manla, viool­ fenomeen Emmy Storms en percussietovenaar Jeroen Batterink kiest pianist/componist Julian Schneemann een volgende etappe in de reis naar de verbinding van verschillende culturen. Daar laten deze jonge kunstenaars zich bij vergezellen door de Syrische zanger Wasim, de Indiase Madhu en Shishani uit Namibie?.

 

Onderdeel van Festival Musica Sacra Maastricht 2018

meer lezen »

 

Leaving behind conflicts of the past is something that is made for the young generation. A generation that focuses less on retribution and more on the encounter with the here and now, and an open view towards the day of tomorrow.

 

Caravan connects worlds from East to West and from classical music to jazz and folk. Together with the Syrian oud virtuoso Jawa Manla, violin phenomenon Emmy Storms and percussion wizard Jeroen Batterink, pianist/composer Julian Schneemann sets out on a journey, ignoring borders altogether. Expect a breathtaking musical experience, in which you will hear Arabic and Irish sounds, organically blended with European classical music and jazz. And with all these influences, in the end Caravan tells a single story, as if it were an appeal for the power of diversity.

» Lees verder

piano en composities 

Julian Schneemann 

ud

Jawa Manla 

viool

Emmy Storms 

percussie

Jeroen Batterink 

zang (Syrië)

Wasim Arslan 

zang (India)

Madhu Lalbahadoersing 

zang (Namibië)

Shishani Vranckx