Miranda Driessen

Koerikoeloem

zondag 23 september 2018 / 13:00 uur
geen pauze / 14:00 uur einde
Buitenplaats Kasteel Wijlre
Genre: Muziek en Opera

>
<

Componiste Miranda Driessen schreef een nieuw muziektheaterwerk Koerikoeloem voor zangers, blokfluiten en de sho: een Japans rietinstrument uit de 8e eeuw, bestaande uit 17 bamboe pijpen.
Het prozagedicht Koerikoeloem van dichteres Tjitske Jansen geeft de lezer in 160 verzen een beeld van een getroebleerde jeugd gekenmerkt door verwaarlozing, eenzaamheid, mishandeling en veronachtzaming. Hoewel Jansen soms ronduit pijnlijke ervaringen en inzichten beschrijft, doet ze dit zonder te oordelen, met de distantie van een buitenstaander, en soms ronduit humorvol. Deze distantie ontwikkelt zich in het gedicht naar een steeds mildere blik en uiteindelijk vergeving.

 

De kasteeltuin met zijn prachtige beeldencollectie en schitterende Hedge House van architect Wiel Arets vormt het gedroomde decor. Musica Sacra Maastricht organiseert bij dit concert een begeleide voettocht van circa 18 km naar de Buitenplaats Kasteel Wijlre.

Met dit ticket koopt u:
- een ticket voor de voorstelling Koerikoeloem
een drankje 
- een bezoek aan Hedgehouse

Let op: u gaat met dit ticket op eigen gelegenheid van en naar de voorstelling in Wijlre.

 


 

zie ook:

> Busreis Koerikoeloem

> Concertwandeling Koerikoeloem