Miranda Driessen

Koerikoeloem

zondag 23 september 2018 / 13:00 uur
geen pauze / 14:00 uur einde
Buitenplaats Kasteel Wijlre
Genre: Muziek en Opera

>
<
>
<
>
<
>
<

Componiste Miranda Driessen schreef een nieuw muziektheaterwerk Koerikoeloem voor zangers, blokfluiten en de sho: een Japans rietinstrument uit de 8e eeuw, bestaande uit 17 bamboe pijpen.
Het prozagedicht Koerikoeloem van dichteres Tjitske Jansen geeft de lezer in 160 verzen een beeld van een getroebleerde jeugd gekenmerkt door verwaarlozing, eenzaamheid, mishandeling en veronachtzaming. Hoewel Jansen soms ronduit pijnlijke ervaringen en inzichten beschrijft, doet ze dit zonder te oordelen, met de distantie van een buitenstaander, en soms ronduit humorvol. Deze distantie ontwikkelt zich in het gedicht naar een steeds mildere blik en uiteindelijk vergeving.

 

De kasteeltuin met zijn prachtige beeldencollectie en schitterende Hedge House van architect Wiel Arets vormt het gedroomde decor. Kasteel Wijlre is een buitenplaats voor cultuur en landschap. Hier komen hedendaagse kunst en architectuur samen met cultureel erfgoed en natuur, en zijn vijf eeuwen met elkaar verweven: het kasteel uit de zeventiende eeuw, het Koetshuis uit de achttiende eeuw, het ontwerp van de kasteeltuinen uit de negentiende eeuw, de permanente kunstwerken in het park uit de twintigste eeuw en het kunstpaviljoen Hedge House met hedendaagse kunsttentoonstellingen uit de eenentwintigste eeuw.

Met dit ticket koopt u:
- een ticket voor de voorstelling Koerikoeloem
een drankje 
- een 
bezoek aan de tentoonstelling Traces in het Hedge House, het Koetshuis en de Tuin.Let op: u gaat met dit ticket op eigen gelegenheid van en naar de voorstelling in Wijlre.

 


 

zie ook:

Busreis Koerikoeloem

> Concertwandeling Koerikoeloem

Concert Koerikoeloem

Miranda Driessen composed Koerikoeloem, a new music theater performance for singers, recorders, 8 wind harps, the wind and a sho - an old Japanese reed instrument - based on the eponymous poem by Tjitske Jansen. This prose poem depicts in 160 verses a youth of loneliness, abuse, neglect and not being seen. Jansen describes the outright painful experiences and insights with distance and humor, leading to a milder look on life and ultimately leading to forgiveness.Each verse begins with the words 'There was'. The personal observations of events suggest a consciously created ritual of reconciliation with her past.

 

With this ticket you buy:

- a ticket for the performace Koerikoeloem

a drink

- a visit to the exposition Traces in the Hedge House, the Koetshuis and the Tuin

 

Beware: with this ticket, you provide your transport yourself.

» Lees verder