Huub Stapel, Toneelgroep Maastricht en philharmonie zuidnederland

Het Parcours: Opening

zondag 9 september 2018 / 12:00 uur
Markt
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<
>
<
Stephan Vanfleteren
© STEPHAN VANFLETEREN
>
<

De opening van Het Parcours, (12.00 uur) op het hoofdpodium op de Markt, zal in handen zijn van niemand minder dan Huub Stapel, die tijdens het grand openingsprogramma van de vernieuwde theaterzaal de titelrol speelt in King Lear. Aansluitend zal philharmonie zuidnederland, die met het openingsconcert Skrjabins Prometheus ook onderdeel uitmaken van ons openingsprogramma, onder leiding van concertmeester Lei Wang het vioolconcert van Lou Harrison ten gehore brengen.

 

Het Parcours 2018

Het Parcours beleeft op zondag 9 september alweer de drieëntwintigste editie. Om 12.00 uur zal op het hoofdpodium op de Markt de officiële openingshandeling uitgevoerd worden door niemand minder dan Huub Stapel. Tijdens Het Parcours 2018 geven de instellingen en organisaties van het Kultureel Overleg Maastricht (KOM), in het kader van ‘cultuur smaakt naar meer’ een amuse als smaakmaker voor hun programma van het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht zullen de optredens van deze theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen die Maastricht rijk is, te bewonderen zijn. Naast professionals zullen ook verschillende amateurs uit de omgeving voor een variëteit aan cultuur zorgen. De toegang voor Het Parcours is gratis.


Zie ook:

» www.hetparcours.nl