Toneelgroep Maastricht

De vier heemskinderen 7+

donderdag 20 september 2018 / 19:30 uur
geen pauze / 20:30 uur einde
Bordenhal
Genre: Theater

>
<

Première

 

Heb jij wel eens iemands hoofd afgehakt, omdat je ruzie had over een spelletje schaak?


Waarschijnlijk niet, maar Reynout heeft dat dus gedaan. En heeft vervolgens jarenlang moeten vluchten voor de wraak van koning Karel de Grote. Samen met zijn drie broers en zijn legendarische paard Beiaart houdt hij zich schuil in de Ardennen. Totdat Karel de Grote hen ontdekt. Alleen de dood van het paard Beiaart leidt tot een verzoening. Het is een jaar of duizend geleden gebeurd, maar het is zó’n spannend verhaal dat het nu nog steeds verteld wordt. Het heet: De Vier Heemskinderen

 

Huisschrijver van Toneelgroep Maastricht Frans Pollux bewerkt (en speelt) dit eeuwenoude verhaal - een van de oudste Nederlandse geschiedenissen - tot een spannende eigentijdse familievoorstelling over broederschap en trouw. Met projecties van live-tekeningen door de jonge beeldend kunstenaar Marie van Vollenhoven. Met Gregoriaanse zang uit de tijd van Karel de Grote door Schola Maastricht. En dus met dat afgehakte hoofd. Kom kijken, als je durft... 

 

De Vier Heemskinderen is een historisch verhaal uit de regio. Opnieuw geïnterpreteerd en uitgevoerd als muziektheaterproductie voor iedereen die 7 jaar of ouder is.

 

 

 

Onderdeel van Festival Musica Sacra Maastricht 2018

meer lezen »

 


Tekst en spel Frans Pollux
Regie Michel Sluysmans
Projecties Marie van Vollenhoven
Zang Schola Maastricht