Arno Schuitemaker

If You Could See Me Now

woensdag 3 oktober 2018 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding / geen pauze / 21:25 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
sanne peper
© SANNE PEPER
>
<
sanne peper
© SANNE PEPER
>
<
sanne peper
© SANNE PEPER

Ogenschijnlijk terloops vormt een ongedwongen clubdans zich tot één golvende beweging. In een roes word je op het ritme van de beat dieper en dieper de voorstelling ingezogen. De drie dansers halen het uiterste uit hun lichaam, almaar doorgaand en steeds net anders. Van extase naar vervreemding, van opbouw naar ontmanteling, transformeert If You Could See Me Now tot een hypnotiserende, bevrijdende ervaring.

 

Met beweging als vertrekpunt zijn voorstellingen van Arno Schuitemaker ware belevenissen, die geen toeschouwer onberoerd laten. Arno Schuitemaker werd door de magazines Tanz en Dance Europe ‘een van de toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland’ genoemd. Zijn voorstellingen zijn in meer dan 15 landen in Europa, en daarbuiten, te zien geweest. Ook internationaal is Schuitemaker gelauwerd; zo werd zijn voorstelling afgelopen augustus door Teatre Barcelona genomineerd als beste dansvoorstelling van het voorbije seizoen en ontving hij in Grenoble al eens een prijs voor de beste danschoreograaf, bovendien werd hij in 2015 al eens genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen

 

Recensiequotes:

Een prachtig gemaakt en gedanst werk dat subtiel met je gevoel speelt. - Volkskrant ****

 

'In een bevrijdende dansbeweging valt alles op zijn plaats. (...) Het is niet overdreven om te zeggen dat dit soort ervaringen de toekomst van het theater zal bepalen.' - Trouw ****

 

'Voor de liefhebber, en die heeft Schuitemaker ook buiten Nederland, is dit weer een schitterend werk, met transformaties die soms eerder voelbaar dan direct aanwijsbaar zijn." - NRC Handelsblad ****

 

 


 

With seeming casualness, If You Could See Me Now sets a chilled-out club dance into one dizzying wave-like motion. The three performers see no limits to what they take out of their bodies, propelled by the rhythm of the pulsing beat.

 

Progressing continuously, the vibes accumulate and crescendo, drawing the audience deeper and deeper into the performance, until it all — at maximal exertion and sweaty physicality — wanes down, and the incessant movement flow audaciously redefines itself as luminous and versatile fragments. The performance space dilates, shifts — and time gets chopped up then reshapes.

From ecstasy to turmoil, from build-up to its dismantling, If You Could See Me Now transforms an exact spontaneity into a hypnotic experience.

» Lees verder
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Concept en choreografie

Arno Schuitemaker
Dans

Revé Terborg, Stein Fluijt, Johannes Lind
Dramaturgie

Guy Cools
Muziekcompositie

Wim Selles

Kostuums

Inge de Lange

Lichtontwerp

Vinny Jones

Inleiding
Interview met Arno Schuitemaker door Fons Dejong