Bontehond + DOX

SCHOPPEN

zondag 14 oktober 2018 / 15:45 uur
geen pauze / 16:50 uur einde
Voetbalclub Jekerdal, veld 5
Genre: Dans

>
<
Kamerich en Budwilowitz
© KAMERICH EN BUDWILOWITZ

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

Een theatrale voetbalchoreografie op locatie met tweeëntwintig spelers, één scheids en een reservebank.

 

‘Een lekkere sportieve ambiance – zo vaak zit je als theaterbezoeker niet op een voetbalveld.’ - de Volkskrant

 

Regel één: je bent altijd voor je eigen club. Regel twee: je bent altijd tegen de tegenstander. Regel drie: voetbal is oorlog en in een oorlog is alles geoorloofd. Want één ding is zeker: als wij de bal hebben, dan kunnen zij niet scoren. Voetbal is meer dan schoppen tegen een bal. Voetbal is meer dan sliden tegen een scheenbeen. Voetbal is meer dan trappen op iemands ziel.

 

Schoppen is een theatrale voetbalchoreografie op locatie met 22 spelers, één scheids en een reservebank. Een voorstelling waarin zelfs de scheidsrechter partijdig lijkt te zijn. En dat is heel normaal, want zeg nou zelf: 22 spelers?! Je kan ze niet allemaal even lief vinden.

 

A theatrical football choreography on location with 22 players, a referee and a reserve bench.

 

‘A nicely sporty ambiance – as a theatre–goer, it’s not often you end up on a football pitch.’ - de Volkskrant

 

Twenty–one years ago, the Dutch Dance Festival opened with 100 footballers in the Vrijthof, and in 2012 dance and football met again on the Cruyff Courts in Maastricht. This year, we’re strengthening our ties with football with Schoppen. A production that goes further than just football.

 

Rule one: you always support your club. Rule two: you never support the other side. Rule three: football is war, and all’s fair in love and war. Because one thing is certain: if we’ve got possession of the ball, they can’t score.

 

Schoppen is a theatrical football choreography on location with 22 players, a referee and a reserve bench. A production in which even the ref seems biased, but that’s normal, because admit it: 22 players, you can’t like them all.

» Lees verder
Zie ook:

» Workshop ihkv Schoppen / zo 14 okt 2018  

  


 

GEEF EEN TOEGIFT CADEAU! 

Bij het bestellen van tickets voor één van onze festivalvoorstellingen kunt u een donatie doen voor een extra kaartje voor de voorstelling Schoppen van BonteHond en DOX op zondag 14 oktober. Deze kaarten geven wij in samenwerking met het Credo Huis, een maatschappelijke organisatie voor (t)huisloze jongeren in Maastricht, aan jongeren die graag een voorstelling willen bezoeken, maar het zelf niet kunnen betalen. Ook kunt u, als u geen tickets voor deze voorstellingen koopt maar wel wilt bijdragen aan dit initiatief, een eenmalige donatie doen. Festival de Nederlandse Dansdagen stelt in totaal 200 tickets ter beschikking, en neemt 50% van de kosten voor zijn rekening. Uw bijdrage wordt gegarandeerd goed besteed._
concept en regie

Judith Faas

tekst

Sanne Schuhmacher

compositie

Gery Mendes

spel en dans

Matthijs Mahler, Milan Boele van Hensbroek, Hali Neto, Serano Pinas, Deion Crow Arashi, Turbo van Ommeren e.a.