Bontehond + DOX

Workshop ihkv SCHOPPEN

zondag 14 oktober 2018 / 10:30 uur
geen pauze / 11:30 uur einde
Theater aan het Vrijthof: De Spelende Muze (DSM-zaal)
Genre: Dans

>
<
Kamerich en Budwilowitz
© KAMERICH EN BUDWILOWITZ

koopknop_0_gratis vrst.png


 

Workshop in het kader van de voorstelling Schoppen

Een theatrale voetbalchoreografie op locatie met tweeëntwintig spelers, één scheids en een reservebank.

 

‘Een lekkere sportieve ambiance – zo vaak zit je als theaterbezoeker niet op een voetbalveld.’ - de Volkskrant

 

Regel één: je bent altijd voor je eigen club. Regel twee: je bent altijd tegen de tegenstander. Regel drie: voetbal is oorlog en in een oorlog is alles geoorloofd. Want één ding is zeker: als wij de bal hebben, dan kunnen zij niet scoren. Voetbal is meer dan schoppen tegen een bal. Voetbal is meer dan sliden tegen een scheenbeen. Voetbal is meer dan trappen op iemands ziel.

 

Schoppen is een theatrale voetbalchoreografie op locatie met 22 spelers, één scheids en een reservebank. Een voorstelling waarin zelfs de scheidsrechter partijdig lijkt te zijn. En dat is heel normaal, want zeg nou zelf: 22 spelers?! Je kan ze niet allemaal even lief vinden.

Workshop in the context of the play Schoppen

 

A theatrical football choreography on location with 22 players, a referee and a reserve bench.

 

‘A nicely sporty ambiance – as a theatre–goer, it’s not often you end up on a football pitch.’ - de Volkskrant

 

Twenty–one years ago, the Dutch Dance Festival opened with 100 footballers in the Vrijthof, and in 2012 dance and football met again on the Cruyff Courts in Maastricht. This year, we’re strengthening our ties with football with Schoppen. A production that goes further than just football.

 

Rule one: you always support your club. Rule two: you never support the other side. Rule three: football is war, and all’s fair in love and war. Because one thing is certain: if we’ve got possession of the ball, they can’t score.

 

Schoppen is a theatrical football choreography on location with 22 players, a referee and a reserve bench. A production in which even the ref seems biased, but that’s normal, because admit it: 22 players, you can’t like them all.

» Lees verder

 

Zie ook:

» Bontehond + DOX / Schoppen / zo 14 okt 2018 


concept en regie

Judith Faas

tekst

Sanne Schuhmacher

compositie

Gery Mendes

spel en dans

Matthijs Mahler, Milan Boele van Hensbroek, Hali Neto, Serano Pinas, Deion Crow Arashi, Turbo van Ommeren e.a.