Cie. Woest

Balancing Bodies (8+)

zondag 14 oktober 2018 / 14:00 uur
geen pauze / 15:00 uur einde
AINSI: Dansstudio
Genre: Familie en Jeugd

>
<
Jeroen Trispel
© JEROEN TRISPEL
>
<
amaury avermaete
© AMAURY AVERMAETE
>
<
amaury avermaete
© AMAURY AVERMAETE
>
<
amaury avermaete
© AMAURY AVERMAETE
>
<
amaury avermaete
© AMAURY AVERMAETE

Geen podium. Geen genummerde zitplaatsen. Geen licht dat dempt wanneer de voorstelling begint, maar een doodgewone ruimte met bureaustoelen op wieltjes kriskras door elkaar.

 

In Balancing Bodies levert Cie. Woest haar performers en toeschouwers over aan een onvoorspelbare ruimte. Een theatraal universum vol verrassingen en onverwachte wendingen waarin de performers het jonge publiek uitnodigen tot een intieme en aftastende dialoog. De interactie tussen performer en toeschouwer staat centraal in een dynamische zoektocht waarin de verhoudingen tussen beiden op de spits worden gedreven en worden herschreven. Balancing Bodies speelt met en ondermijnt zo alle traditionele (theater)codes.

 

Genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018.

 

Recensiequote:

‘Balancing Bodies is een pittige evenwichtsoefening tussen het lichaam als object en objecten als lichamen. Woest zoekt een actiebalans tussen performer en publiek, jong én oud, tussen malloterie en ernst, tussen speelsheid en ordening. En vindt die. Klus geslaagd.’ - de Theaterkrant****

No stage. No numbered seats. No light that dims when the performance begins, but a normal room with office chairs on wheels that criss–cross each other.

 

In Balancing Bodies, Cie. Woest abandons its performers and audience in an unpredictable space. A theatrical universe full of surprises and unexpected turns in which the performers invite the young audience to engage in an intimate and searching dialogue. The interaction between the performer and spectator is central in a dynamic quest in which the relationships between both are pursued to extremes and rewritten, playing with and undermining traditional theatrical and other codes.

 

Nominated for the Dutch Dance  Festival Young Audiences Prize 2018.

 

Review quote:

‘Balancing Bodies is a lively balancing act between the body as object and objects as body. Woest looks for a balance of action between performer and audience, young and old, between fooling around and seriousness, between playfulness and order. And it finds it. Job done.’ - de Theaterkrant****

 

» Lees verder

 


 

Nederlandse Dansdagen meets festival jong! 

Coproductie P2 – Theater aan het Vrijthof & Cultuurcentrum Hasselt in het kader van InterLimburgse subsidies

JONG_wit.jpg dansdagen logo

Meer informatie over festival jong! >>


Regie

Manon Avermaete
Performance

Paulien Truijen, Wannes De Porre, Evelyne Rossie, Sarah Vingerhoets
Soundscape

Steven Holsbeeks
Scenografie

Indianen
Dramaturgie

Gerhard Verfaillie
Productie

Paulien Truijen

Coproducent

P2 (coproductieplatform Vrijthof en CC Hasselt)
Met de steun van

Tweetakt Festival, Krokusfestival, Dansmakers, De Brakke Grond, Monty