Cinema Lumière Maastricht + Nederlandse Dansdagen

GIRL

woensdag 10 oktober 2018 / 19:00 uur
geen pauze / 20:45 uur einde
Lumière Cinema Maastricht, zaal 2
Genre: Dans

>
<
>
<

Verkoop via website Lumière:

 Koop tickets.PNG

 


 

'Een plié uit respect: GIRL van Lukas Dhont is een pracht van een debuut.' - Knackfocus.be

 

GIRL is de gelauwerde debuutfilm van Lukas Dhont over het leven van de 15–jarige danseres Lara, wier grootste droom is carrière te maken als ballerina. Om die droom waar te maken, is veel discipline nodig, maar de uitdaging wordt nog groter doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. GIRL is een tedere en zintuiglijke film over de dromen en verlangens van een pubermeisje, gevangen in een jongenslichaam.

 

Deze Belgisch/Nederlandse coproductie beleeft 9 oktober zijn Belgische en 1 november zijn Nederlandse première maar is daarvoor dus al dagelijks tijdens de Dansdagen te zien. Een tip! Want eerder dit jaar was GIRL dé revelatie van het filmfestival in Cannes. De film won onder meer de Caméra d’Or (de prijs voor de beste debuutfilm) en hoofdrolspeler Victor Polster – zelf een jonge aspirant–danser – ontving een acteerprijs.

 

 

Ook te zien op:

» do 11 okt 2018 / 19:00 uur

» vr 12 okt 2018 / 19:00 uur

» za 13 okt 2018 / 13:30 uur


Een film van

Lukas Dhont

Met

Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens