Conny Janssen Danst

DANSLOKAAL

zaterdag 13 oktober 2018 / 14:00 uur
geen pauze / 15:00 uur einde
Toneelacademie Maastricht
Genre: Dans

>
<
Rob Hogeslag
© ROB HOGESLAG
>
<
Rob Hogeslag
© ROB HOGESLAG
>
<
Rob Hogeslag
© ROB HOGESLAG

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

Conny Janssen nodigt jaarlijks talentvolle makers uit om nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Tijdens de Nederlandse Dansdagen zijn twee opvallende werken uit de 5e en 6e editie van DANSLOKAAL te zien. 

 

VACUUM GARDEN - Antonin Comestaz

‘Het is speels, inventief en smaakt naar meer.’ - Parool

 

Vanuit de gedachte dat in de natuur de meeste levende wezens hun eerste jaren spelend doorbrengen en dit grotendeels bepaalt wie of wat zij later worden, wekt choreograaf  Antonin Comestaz in Vacuum  Garden de ultieme tuin tot leven. In een speelse choreografie stapelen drie dansers zich als legoblokjes opeen, goochelen met stoelen en met elkaar.

 

NIEUW WERK - Dunja Jocic

Genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018

 

Dunja Jocic presenteert een gloednieuw werk voor vier dansers dat nèt in première is gegaan en nog moet gaan touren. Jocic creëert voorstellingen waarin ze de achterkamertjes van de menselijke psyche verkent. Ze plaatst het bizarre tegenover de tedere emotie, waarbij ze vakkundig vanuit de abstractie scherpe en, van tijd tot tijd, humoristische conclusies trekt.

DANSLOKAAL is Conny Janssen Danst’s talent development project. Every year Conny Janssen and creative partners Dansateliers and Korzo Producties invite talented makers to develop new work in collaboration with the dancers of the Rotterdam– based company. Two remarkable works from the 5th and 6th DANSLOKAAL’s will be performed at the Dutch Dance Festival.

 

VACUUM GARDEN - Antonin Comestaz

The choreographer Antonin Comestaz brings the ultimate garden to life inspired by the idea that most living creatures spend the first years of their life in play, and that this largely determines who or what they shall become. A test space, a vacuum, which means ‘entirely devoid of matter’, where there is room enough for our imagination. In a playful choreography, three dancers stack themselves up on each other like Lego bricks and juggle with chairs and each other.

 

NIEUW WERK - Dunja Jocic

Nominated for the Dutch Dance  Festival Maastricht Prize 2018

 

Dunja Jocic presents a brand new work for four dancers that has just premiered and has yet to go on tour. Jocic creates fascinating productions in which she explores the less visible aspects of the human psyche. She contrasts the bizarre with tender emotion, expertly drawing sharp and humorous conclusions from abstraction. She develops visually gripping and precise choreographies that narrate the fragility of the human condition.

» Lees verder


_

VACUUM GARDEN - Antonin Comestaz

choreografie

Antonin Comestaz (Korzo)

dans

Tu Hoang, Richard Nagy, Remy Tilburg

muziek

Nicolas Jaar  – Construction, Nils Frahm – Him

 

NIEUW WERK - Dunja Jocic

choreografie

Dunja Jocic

dans

Maud Huizing, Martijn Kappers, Richard Nagy, Mariko Shimoda