Danstheater AYA

Workshop ihkv Lust for Life

zondag 14 oktober 2018 / 14:00 uur
/ 15:00 uur einde
Löss theater
Genre: Dans

>
<
Richard Beukelaar
© RICHARD BEUKELAAR

koopknop_0_gratis vrst.png


 

Workshop in het kader van de voorstelling Lust for Life

 

Danstheater over de kracht en levenslust van vrouwen die ouder worden

 

Wat betekent het om vrouw te zijn en ouder te worden? Wat betekent het wanneer er veel voorbij is, maar veel ook niet? Zijn er nog grote dromen of is er vrede met wat er was? Waar is ruimte voor de schoonheid die is getekend door jaren?

 

In Lust for Life gaan 10 professionele danseressen en actrices van 55 jaar en ouder op zoek naar de kracht en de levenslust van de ouder wordende vrouw. Licht- en schoonheid, chaos en overgave tekent deze vrouwen met levenservaring. Vrouwen die hebben ervaren dat het leven schuurt en die zich niets meer wijs laten maken. Vrouwen die het zat zijn te voldoen aan een hen opgelegd beeld van moeder, minnares of muze. Zij laten hun stem horen, rauw en zacht tegelijkertijd. Intens, zoekend en troostend. Zij laten hun lichamen zien, waar de tijd aan heeft gezeten, gezandstraald door het leven.


‘Zo wordt dans poëzie.’ - Parool

 

‘Prachtig. Soms is het confronterend en emotionerend, maar vervolgens is er ook weer lichtheid en troost.’ - Dansmagazine

Workshop in the context of the play Lust for Life

 

Dance theatre about women’s love of life as they get older


What does it mean to be an older woman? What does it mean if a lot is now in the past, but there’s still a lot to come? Are there still dreams or is there contentment with what there is? Where is the place for the beauty that has been marked by the years?

 

In Lust for Life, 10 professional female dancers and actors of 55 years and above explore the power and the lust for life of the ageing woman. These women with life experience are characterised by lightness and beauty, chaos and surrender. They have experienced that life can be painful and they can’t be fooled about anything anymore. Women who are fed up of being portrayed as mother, mistress or muse. They let their voice, both raw and soft, be heard. Intense, searching and comforting. They allow their bodies to be seen, affected by time, sandblasted by life.

 

‘Dance becomes poetry this way.’ - Parool

 

‘Beautiful. Sometimes it is confrontational and moving, but that is soon followed by lightness and comfort.’ - Dansmagazine

» Lees verder

 

Zie ook:

» Danstheater Aya / Lust for life / zo 14 okt 2018


concept en regie

Wies Bloemen

advies

Monique Masselink

dans en spel

Andrea Fiege, Brigitte Defaix, Carolien Dokter, Ellen Peters, Farida Nabibaks, Ida Stamhuis, Martine van Ditzhuyzen, Mia Spil, Sandra Macrander, Trudie Lute