DIVEinD / Dario Tortorelli

Open Studio: Transmotion

zondag 14 oktober 2018 / 12:00 uur
geen pauze / 13:00 uur einde
Centre Ceramique
Genre: Dans

>
<

koopknop_0_gratis vrst.png


 

Na een periode van bijna tien jaar waarin choreograaf en visual artist Dario Tortorelli een zestiental voorstellingen maakte, keert hij terug naar een belangrijk moment in zijn choreografische zoektocht: de solo die hij tien jaar geleden voor zichzelf maakte. Voor de ontwikkeling van deze nieuwe voorstelling TRANSMOTION kiest Tortorelli voor een afgewogen, gefaseerde werkwijze met tussentijdse publieke presentaties. Onderwerp is zijn alter ego ROMEO HEART, het personage dat hij in 2009 schiep als een hedendaagse verschijning van de dolende ridder en dat sindsdien in verschillende gedaantes in zijn werk is opgedoken.

 

Genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018.

 

‘Dario Tortorelli masterly molds these ethereal dance installations that invite us to get in touch with our self and its honest reflection.’ - Tia Asterope, The Place

 

After a period of almost ten years in which choreographer and visual artist Dario Tortorelli made 16 productions, he is returning to an important moment in his choreographic search: the solo that he made for himself ten years ago. Tortorelli has chosen for a well–considered, phased way of working with public presentations for the development of this new production. The subject is his alter ego ROMEO HEART, the character that he created in 2009 as a contemporary interpretation of the wandering knight who has since reappeared in various forms in his work

 

Nominated for the Dutch Dance  Festival Maastricht Prize 2018

 

‘Dario Tortorelli masterly moulds these ethereal dance installations that invite us to get in touch with our self and its honest reflection.’ - Tia Asterope, The Place

» Lees verder
ook te zien op:

zo 14 oktober 2018 / 15:00 uur


concept en dans

Dario Tortorelli vs Romeo Heart

muziek

Thierry Castel, DIVEinD –  Visual Poetry of  Performing Bodies