Dutch Classical Talent

Rik Kuppen (piano)

vrijdag 5 oktober 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:25 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<

Rik Kuppen verenigt twee grote liefdes: Oost-Europese muziek en poëzie. Janáček verklankte zijn dierbaarste, ‘overwoekerde’ jeugdherinneringen in een reeks sfeerbeelden gebaseerd op Slavische melodieën. Prokofjev schetst in twintig miniaturen zijn persoonlijke, vluchtige herinneringen aan de Russische revolutie van februari 1917. Het grote gebaar komt van romanticus Rachmaninov.

 

Rik is ook een groot liefhebber van literatuur en poëzie. In het programma zullen de twee kunstvormen elkaar op bijzondere wijze aanvullen en afwisselen. De jury noemde Rik Kuppen een ‘kleurenvirtuoos’.

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Meesterlijke pianisten’


Programma

Leoš Janáček Op een Overwoekerd Pad

Sergej Rachmaninov Variaties op een Thema van Chopin (delen)

Sergej Prokofjev Visions Fugitives