Florentina Holzinger

The destruction of Florentina Holzinger by Pieter van den Bosch

zaterdag 13 oktober 2018 / 22:00 uur
geen pauze / 22:30 uur einde
Gashouder Belvédère
Genre: Dans

>
<
Anna van Kooij
© ANNA VAN KOOIJ

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

Florentina Holzinger maakt indruk met haar explosieve en sterk fysieke performances. Via haar radicale lichamelijkheid levert zij stevige kritiek op de westerse consumptiemaatschappij. In 2012 kreeg zij de Prix Jardin d'Europe voor haar afstudeersolo Silk. Daarna werkte zij bij Frascati, Workspace Brussels en Pact Zollverein Essen. Samen met Vincent Riebeek maakte Florentina de trilogie Kein Applaus für Scheiße – Spirit – Wellness. Dit drieluik over de perfecte symbiose van een gezond lichaam en een gezonde geest bracht internationale aandacht voor haar werk. Vervolgens maakte ze de solo Recovery bij Frascati Producties (in coproductie met Brut Wien). Aanleiding voor deze voorstelling was het tragische ongeval bij een uitvoering van Silk in Noorwegen, waarbij Florentina uit de nok van het theater viel. Het toneel is de arena waar  trauma’s worden verwerkt en een nieuw begin kan worden gemaakt. Recovery was én is te zien op internationale podia en festivals.

 

Speciaal voor de Nederlandse Dansdagen maakt Florentina een nieuwe choreografie.

Florentina Holzinger has already made an impression with her explosive and very physical performances. She uses her radical physicality to deliver fierce criticism of western consumerism. In 2012 she received the Prix Jardin d’Europe for her final solo as a student Silk before working at Frascati (Amsterdam), Workspace Brussels and Pact Zollverein. With Vincent Riebeek Florentina made the trilogy Applaus für Scheiße – Spirit – Wellness. This trilogy about the perfect symbiosis of a sound mind in a sound body brought her work to international attention. She then made the solo Recovery at Frascati Producties (in co-production with Brut Wien). The inspiration for this production was a serious accident when performing Silk in Norway when she fell from the flies. The stage is an arena on which traumas can be dealt with and a new start can be made. Recovery was, and is, performed at international venues and festivals. 

 

Florentina is creating a new choreography specially for the Dutch Dance Festival.

» Lees verder