GRIP / Jan Martens + NAH

Rule of three

zondag 14 oktober 2018 / 14:30 uur
geen pauze / 15:45 uur einde
Bordenhal
Genre: Dans

>
<
Phile Deprez
© PHILE DEPREZ
>
<
Studio Ros Zertuche
© STUDIO ROS ZERTUCHE

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

RULE OF THREE gaat uit van onze vaardigheid om snel te kunnen ‘zappen’ van de ene indruk naar de andere. De voorstelling is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. Het is een collectie korte verhalen die geschreven worden met lichamen, licht, muziek, kostuums en tekst. Een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.

 

Voor RULE OF THREE werkt Jan Martens samen met de Amerikaanse producer/drummer NAH die live en geprogrammeerde drums mixt met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. De performers gaan op het podium de dialoog aan met NAH’s eclectische muziekcompositie en drijven de zintuiglijke prikkeling steeds verder op.

 

Genomineerd voor de Zwaan 2018 voor meest indrukwekkende  dansproductie.


‘Een eclectische hyperdance…’ - De Standaard****

 

‘Een indrukwekkende dansvoorstelling die keer op keer aanzet tot nadenken. Een verademing.’ - De Morgen****

The point of departure for RULE OF THREE is our ability to ‘zap’ from one impression to another. The production is a danced performance, a cross between a concert and a collection of stories, a collection of short stories written with bodies, light, music, costumes and text. A wild meditation that is based – just like this era – on contradictions: peace and explosion, precision and intuition, emotion and reason.

 

Jan Martens is working with the American producer/drummer NAH for RULE OF THREE,who mixes live and programmed drums with found sound and manipulated samples. The performers enter into dialogue with NAH’s eclectic musical composition and turn up the sensory stimulation even higher.

 

Nominated for de Zwaan 2018 for most impressive dance performance.


‘An eclectic hyper–dance…’ - De Standaard****

 

‘An impressive dance production that gets you thinking again and again. A breath of fresh air.’ - De Morgen****

» Lees verder

van

Jan Martens

met

Steven Michel, Julien Josse Courtney, May Robertson en/of Dan Mussett

muziek en uitvoering

NAH

met korte verhalen van

Lydia Davis © Denise Shannon Literary Agency, Inc