Hilde Elbers & Heather Ware

The Beauty of Falling Apart

zaterdag 13 oktober 2018 / 19:00 uur
geen pauze / 20:00 uur einde
Pesthuys
Genre: Dans

>
<
Goran Turnsek
© GORAN TURNSEK

koopknop_0_gratis vrst.png


 

Artists in Residence 

 

Een unieke samenwerking aan weerszijden van de oceaan

 

Geïntrigeerd door het moment waarop de kracht van de natuur verandert van bevrijdend in bedreigend maken Hilde Elbers en Heather Ware tijdens de Nederlandse Dansdagen een solo voor elkaar. Niet samen in Maastricht, maar meer dan 7000 kilometer van elkaar verwijderd verrassen ze elkaar drie dagen op een rij met een opdracht. Via een livestream wordt een verbinding gemaakt tussen hun studio’s in Maastricht en Banff, Canada en delen ze hun overwegingen en keuzes als choreograaf en als danser met het publiek. Het publiek kan het werkproces en de performances die hieruit voortvloeien live volgen in de tijdelijke studio van Hilde in Maastricht en met een live verbinding met Heather in Canada.

 

Heather Ware en Hilde Elbers zijn twee markante danseressen in het Nederlandse danslandschap. Heather, opgeleid aan de Royal Winnipeg Ballet School en aan de Rotterdamse Dansacademie, is al vijftien jaar één van de gezichtsbepalende dansers bij LeineRoebana. In 2010 ontving ze een Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie. Hilde studeerde aan de Fontys Dance Academy, gaf tussen 2003 en 2014 mede kleur aan het werk van onder andere Conny Janssen, T.r.a.s.h., Itzik Galili en werd sterdanseres bij Constanza Macras.

 

Artists in Residence 

 

Intrigued by the moment when the power of nature changes from being liberating to being a threat, Hilde Elbers and Heather Ware will make a solo for each other. They will surprise each other every day with a task, not in one studio in Maastricht, but more than 7000 kilometres away from each other. They will share their considerations and choices as choreographer and dancer with the audience via a livestream between their studios in Maastricht and Banff, Canada. The audience will be able to follow the work process and the performances that arise from them live in Hilda’s temporary studio in Maastricht and with a live connection with Heather in Canada.

 

Heather Ware and Hilde Elbers are two outstanding dancers in the Dutch dance landscape. Heather, who trained at the Royal Winnipeg Ballet School and at the Rotterdam Dance Academy (now Codarts) has been one of the leading dancers for LeineRoebana for fifteen years. She received a Swan in 2010 for the Most Impressive Achievement in Dance. Hilde trained at the Fontys Dance Academy and between 2003 and 2014 she added colour to work from the likes of Conny Janssen, T.r.a.s.h. and Itzik Galili and she became a star dancer for Constanza Macras.

» Lees verder

 

Ook te zien op:

» vr 12 okt 2018 / 19:00 uur