Igor Vrebac / De Nieuwe Oost

Træns

zaterdag 13 oktober 2018 / 11:00 uur
geen pauze / 12:05 uur einde
Theater Kumulus
Genre: Dans

>
<
Menno van der Meulen
© MENNO VAN DER MEULEN

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

Kan seksualiteit als religie worden ervaren?

 

In TRÆNS nodigt de Bosnisch–Nederlands theatermaker Igor Vrebac het publiek uit in een ondeugende wereld, waarin je wordt opgezogen en rondgeslingerd tussen beats en bewegingen. Samen met twee verleidelijke performers en componist Tonny Nobel creëert hij een hypnotiserend sexy ritueel dat het feminiene en masculiene blootlegt en het aardse ontstijgt. Wat begint als een uitdagend spel tussen lichaam en rite, eindigt in een sacrale overgave.

 

Na zijn debuut als maker met Macho Macho (winnaar Dioraphte ‘Best of Amsterdam Fringe’ award 2016), gaat Vrebac verder met zijn onderzoek naar clichés rondom gender. Hij vraagt zich af in hoeverre wij onze waarneming van identiteit kunnen transformeren. TRÆNS is zijn eerste productie als maker bij De Nieuwe Oost.

 

Genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018

Can sexuality be experienced as religion?

The Bosnian–Dutch theatre maker Igor Vrebac invites the audience into a mischievous world in which you are sucked into, and hurled around, by beats and movement. A hypnotic sexual ritual has been created with two alluring performers and the composer Tonny Nobel in which the feminine and the masculine are exposed and the earthly is transcended. What begins as a provocative play between physicality and ritual ends in sacred surrender.

 

After his debut as a maker with Macho Macho, for which he won the Dioraphte Best of the Amsterdam Fringe award 2016, Vrebac continued his exploration of clichés related to gender. He wondered how far our perception of identity can change. TRÆNS is his first production as a maker at De Nieuwe Oost.

» Lees verder


_
Choreografie

Igor Vrebac

Met en van

Anton van der Sluis, Mea–Ly Verhoef

Nagesprek

Igor Vrebac