Krisztina de Châtel

Nederlandse Dansdagen DansMuseum: The Third Space

woensdag 10 oktober 2018 / 12:00 uur
/ 17:00 uur einde
Bureau Europa
Genre: Dans

>
<
Bob van Dantzig
© BOB VAN DANTZIG

'Extremiteit moet je niet schuwen maar ook een plek geven.' - Krisztina de Châtel

 

2018 is een feestjaar voor Krisztina de Châtel. Deze zomer wordt de choreografe 75 en dat wordt tijdens de Nederlandse Dansdagen gevierd met een Award die zij zelf uitreikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 12 oktober, de première van de herneming van Thron op zaterdag 13 oktober in AINSI en met de tentoonstelling The Third Space.

 

The Third Space presenteert een selectie van De Châtel’s werken én een nieuwe installatie van de choreografe, speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. De Châtel staat bekend om haar verkenning van de wisselwerking tussen ruimte en lichaam. De ruimtes waar haar dansen plaatsvinden zijn hierdoor vaak net zo belangrijk als de dansen zelf. Door een selectie van haar meest emblematische werken, heroverwogen door de lens van de ruimtelijke theorie van de postmoderne geograaf Edward W. Soja, wil The Third Space nieuwe inzichten verschaffen in De Châtel's unieke artistieke visie en choreografisch oeuvre. Met de toevoeging van een nieuwe installatie van De Châtel wil de tentoonstelling bovendien inspireren om nieuwe manieren van denken over dans door een alternatief raamwerk voor te stellen.

‘You mustn’t avoid the extreme but find a place for it’ - Krisztina de Châtel

 

2018 is a year for Krisztina de Châtel to celebrate. The choreographer will be 75 this summer and it’ll be celebrated at the Dutch Dance Festival with the presentation of Krisztina de Châtel’s Award at the Dutch Dance Festival Gala on Friday 12th October, the premiere of the reprise of Thron on Saturday 13th October in AINSI and with the exhibition The Third Space.

 

The Third Space will be presenting a selection of De Châtel’s works and a new installation by the choreographer, specially made for this exhibition. De Châtel is known for her exploration of the interaction between space and the body. The spaces where her dances take place are often as important as the dances themselves. The Third Space wants to provide new insights into De Châtel’s unique artistic vision and choreographic oeuvre with a selection of her most emblematic works, reconsidered from the perspective of the spatial theory of the post–modern geographer Edward W. Soja. The exhibition also wants to use the addition of a new, specially made installation by De Châtel to inspire new ways of thinking about dance by offering an alternative framework.

» Lees verder

 

Ook te zien op:

» do 11 okt 2018 / 12:00 uur

» vr 12 okt 2018 / 12:00 uur

» za 13 okt 2018 / 12:00 uur