LeineRoebana

Sweet Demon

woensdag 24 oktober 2018 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
frits van den assem
© FRITS VAN DEN ASSEM
>
<
frits van den assem
© FRITS VAN DEN ASSEM

In Sweet Demon geven vijf mannelijke dansers - waaronder Zwaan-genomineerde Uri Eugenio - met hart, hoofd en lichaam gestalte aan een voorstelling waarin uitersten elkaar raken en vervloeien; vol tegenstellingen en dubbelzinnigheden, uitputting en verstilling, vrolijkheid en somberheid, verstand en passie. Choreografen LeineRoebana omarmen en bezweren in hun jongste productie de demonen die hun carrière vergezelden: Richard Foreman, die het menselijke combinatievermogen aanspreekt; Trisha Brown voor wie alles dans is; Pina Bausch die waarachtigheid als ultieme toetssteen aanbrengt; en het maniërisme van Carlo Gesualdo. Sweet Demon is meeslepend, verleidt u en zet u tegelijk op het verkeerde been.


Dansers

Uri Eugenio, Michael Sastrowitomo, Rob Polmann, Alessio Reedijk en Andrea Pisano