Marres, huis voor hedendaagse cultuur Maastricht

Training the senses / SKINS

woensdag 10 oktober 2018 / 19:00 uur
geen pauze / 21:00 uur einde
De Brandweerkantine
Genre: Dans

>
<

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

Zien, spreken, voelen, luisteren, ervaren…

 

Training the Senses bestaat uit performances, film, presentaties, muziek, workshops en warm–ups gericht op lichaamskennis. In deze editie worden verschillende manieren onderzocht waarop we onze zintuigen gebruiken om de wereld om ons heen te ervaren. We oefenen onze stemmen, dragen poëzie voor, bewegen door de ruimte, luisteren naar vogelgeluiden, mengen onze zintuigen en roepen de wildernis op.

 

In de workshop SKINS draait alles om de huid. Ze houdt onze binnenste delen bij elkaar en houdt de buitenwereld buiten. Hoewel onze huid ons pas opvalt bij schade of tekenen van veroudering is het een uniek orgaan: een tere, rekbare, zachte en uiteindelijk toch poreuze grens. In deze workshop zal ons ademende, elastische zelf zich in al zijn facetten manifesteren.

Seeing, speaking, feeling, listening, experiencing...

 

Training the Senses consists of performance, film, presentations, music, workshops and warm–ups focussed on knowledge of the body. This year, various ways will be explored in which we can use our senses to experience the world around us. We will exercise our voices, recite poetry, move through space while listening to birdsong, involve our senses and summon up the wilderness.

 

The name of the workshop SKINS says it all: it’s all about the skin. It holds our insides together and the external world out. Although we only pay attention to our skin if there is damage or signs of getting old, it is still a unique organ: a delicate, stretchy, soft and ultimately porous barrier. In this workshop, we will manifest our breathing, elastic self in all its facets.

» Lees verder

Training the Senses

Christopher Fitch, Mattijs van de Port, Emilie Sitzia, Wiel Kusters, Poetry Slammers, John Cage, Kim Reijntjes, Roderik Povel

 

SKINS

Susanna Recchia