Nederlandse Dansdagen

De Rode Loper voor Dansonderzoek

donderdag 11 oktober 2018 / 14:00 uur
geen pauze / 16:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Edmond Hustinxzaal
Genre: Dans

>
<
Jeanne Charlotte Vogt
© JEANNE CHARLOTTE VOGT

koopknop_0_gratis vrst.png


 

Engelstalige voorstelling

 

Festival de Nederlandse Dansdagen legt de Rode Loper uit voor dansonderzoek en -wetenschap, een nieuw onderdeel op het programma van de Nederlandse Dansdagen.

Met deze ontmoeting op het snijvlak van dans en (wetenschappelijk) onderzoek zet het festival het werk van de Vereniging voor Dansonderzoek voort, die in 1990 werd opgericht om onderzoek op het gebied van dans te stimuleren.

In een mooi samengesteld programma zullen uiteenlopende onderwerpen de revue passeren. Zo geven Dr. Jaco van den Dool (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Suzan Tunca (Universiteit Leiden/ ICK ) een presentatie over dansdocumentatie en de ontwikkeling van didactische vaardigheid middels een innovatieve dans annotatie tool, zal Kirsten Krans (Random Collison) een gezamenlijk onderzoek tussen dans en sociale psychologie presenteren, en geven we een podium aan Jussi Nousiainen en Emma Touchot. De middag wordt geopend door Derrick Brown (Radboud Universiteit Nijmegen), die een Keynote-speech houdt over de ogenschijnlijke dichotomie tussen dans en wetenschap.

English-spoken

 

A programme about dance and science

 

De Rode Loper (The Red Carpet) is a new element in the Dutch Dance Festival programme. The meeting at the interface of dance and scientific research is a continuation by the festival of the work of the Dutch Society for Dance Research (Vereniging voor Dansonderzoek or VDO).

 

The society was established in 1990 to encourage research of dance but it has recently been discontinued. The Dutch Dance Festival is taking over the initiative and putting out De Rode Loper – the red carpet – to draw attention to the need for, and to encourage new, research and to present the results. Current developments in dance will be zoomed in on in short presentations from various perspectives both scientific and applied. Dance academics, researchers, choreographers and other experts will speak.

 

 

» Lees verder