Nederlandse Reisopera

Tosca (Limburgse première)

dinsdag 23 oktober 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 2 pauzes / 22:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
astrid verhoef
© ASTRID VERHOEF
>
<
>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE

Na de zeer succesvolle uitvoering van La traviata afgelopen seizoen presenteert de Nederlandse Reisopera opnieuw een van de grote titels uit het operarepertoire: Tosca. Liefde, lust en politieke intriges buitelen in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca over elkaar heen. Wanneer haar geliefde, de schilder Mario Cavaradossi gevangen genomen wordt door de sadistische politiechef Scarpia, neemt Floria manmoedig haar lot in eigen handen. Met een dramatische afloop op de Engelenburcht in Rome tot gevolg.

 

Macht en liefde gaan in deze opera een gevaarlijk spel aan en zorgen ervoor dat niemand ongeschonden uit de strijd komt. Het beklemmende plot in combinatie met Puccini’s hartverscheurende en dramatische muziek maken Tosca tot e?e?n van de meest geliefde opera’s ooit. De meest bekende aria is Tosca’s hartenkreet Vissi d’arte, vissi d’amore (‘Ik leefde voor de kunst, ik leefde voor de liefde’), die vooral bekend is door de adembenemende uitvoering van de legendarische diva Maria Callas.

 

After the very successful performance of La traviata last season, the Dutch Reisopera again presents one of the great titles from the opera repertoire: Tosca. Love, lust and political intrigues tumble over each other in the life of the temperamental singer Floria Tosca. When her lover, the painter Mario Cavaradossi is captured by the sadistic police chief Scarpia, Floria takes her destiny into her own hands. With a dramatic ending on the Castel Sant'Angelo as a result.

 

Power and love play a dangerous game in this opera and ensure that nobody comes out of the battle unharmed. The oppressive plot in combination with Puccini's heartrending and dramatic music make Tosca one of the most popular operas ever. The most famous aria is Tosca's heart cry, Vissi d'arte, vissi d'amore ('I lived for art, I lived for love'), which is best known for the breathtaking performance of the legendary diva Maria Callas.

 

» Lees verder
Recensiequotes:

 

“Uitermate spannend uitgewerkt” TROUW ★★★★   

“Aangrijpend”  “Grijpt bij de lurven” NRC ★★★★  

“Opera met een hoog #MeToo-gehalte” THEATERKRANT 

“Prachtig gezongen en gemusiceerd”  

“Philip Rhodes is de ideale Scarpia”

“Een gang naar de schouwburg meer dan waard” 

CULTUURPERS 

“Origineel en inventief”

“Bloedstollend weergegeven” PLACE DE L’OPERA 

“Verrassende slotscène” TUBANTIA


Catch.png

Let's Catch Up, Theater aan het Vrijthof and De Nederlandse Reisopera present a very exclusive Night at the Opera: TOSCA! 


Program 
19:00 doors open
19:15 welcome and exclusive introduction to the Opera TOSCA by Nicolas Mansfield (managing director Nederlandse Reisopera) in the Edmond Hustinx Foyer
20:00 opera begins
Drinks during intermission
22:30 opera ends

When: Tuesday 23 October, 19:00
Where: Theater aan het Vrijthof (Vrijthof 47, Maastricht)
Price: €45,00

Tickets
A limited number of tickets are available for €45,00 which includes the English introduction, opera and 2 drinks. If you would like to join, please contact raf.meijers@maastricht.nl.

 

About Let's Catch Up
Let’s Catch Up
 is a social initiative by Holland Expat Center South, Maastricht University and several cultural institutions. We aim to organize a variety of social and cultural events throughout the year, combining the Meet&Greet with an interactive program. Whether it’s an exclusive backstage tour, one-on-one moments with performers or inspiring guest speakers, there is always an added element of exclusivity at each event.

 

Held at various venues, Let’s Catch Up provides social and professional networking opportunities, the chance to broaden your social circle, exchange opinions and enhance the experience. Let’s Catch Up is for every one!

www.letscatchup.nl


Opera van Giacomo Puccini

Regie Harry Fehr

Muzikale leiding David Parry

Muzikale begeleiding Orkest van het Oosten

Koor Consensus Vocalis

Inleiding Len van Schaik

Gezongen in het Italiaans met Nederlandse boventitels