Nederlandse Reisopera

Tosca (Limburgse première)

dinsdag 23 oktober 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
astrid verhoef
© ASTRID VERHOEF

Na de zeer succesvolle uitvoering van La traviata afgelopen seizoen presenteert de Nederlandse Reisopera opnieuw één van de grote titels uit het operarepertoire: Tosca. Liefde, lust en politieke intriges buitelen in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca over elkaar heen. Wanneer haar geliefde, de schilder Mario Cavaradossi gevangen genomen wordt door de sadistische politiechef Scarpia, neemt Floria manmoedig haar lot in eigen handen. Met een dramatische afloop op de Engelenburcht in Rome tot gevolg.

 

Macht en liefde gaan in deze opera een gevaarlijk spel aan en zorgen ervoor dat niemand ongeschonden uit de strijd komt. Het beklemmende plot in combinatie met Puccini’s hartverscheurende en dramatische muziek maken Tosca tot één van de meest geliefde opera’s ooit. De meest bekende aria is Tosca’s hartenkreet Vissi d’arte, vissi d’amore (‘Ik leefde voor de kunst, ik leefde voor de liefde’), die vooral bekend is door de adembenemende uitvoering van de legendarische diva Maria Callas.

 


Opera van Giacomo Puccini

Regie Harry Fehr

Muzikale leiding David Parry

Muzikale begeleiding Orkest van het Oosten

Koor Consensus Vocalis

Inleiding Len van Schaik

Gezongen in het Italiaans met Nederlandse boventitels