Ryan Djojokarso / Korzo Producties

Giovanni's room

vrijdag 12 oktober 2018 / 19:00 uur
geen pauze / 20:00 uur einde
Bordenhal
Genre: Dans

>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

Als één van de belangrijkste schrijvers uit de 20e eeuw, stelde James Baldwin belangrijke raciale en seksuele misstanden aan de kaak. Choreograaf Ryan Djojokarso liet zich inspireren door zijn boek Giovanni’s Room (1956) waarin de Amerikaan David op het punt staat te trouwen met Hella, maar in Parijs hevig verliefd wordt op de Italiaan Giovanni. We volgen David in de nacht voorafgaand aan de meest afschuwelijke morgen van zijn leven, waarin zijn geliefde er niet meer zal zijn. Er ontvouwt zich een dans waarin zachte intimiteit, mannelijke kameraadschap, seksuele spanning en alles verterende zelfhaat om voorrang strijden. Wat gebeurt er met je, wanneer je zo bang bent dat je niet meer lief kunt hebben.

 

Quotes:

‘Christiaan De Donder maakt zijn rol van begeerde man helemaal waar… Samen laten ze de vervoering en de tragiek van de gedoemde relatie mooi zien.’ - Theaterkrant.nl

 

‘His touch could never fail to make me feel desire; yet his hot, sweet breath also made me want to vomit.’ Uit: Giovanni’s Room, James Baldwin (1956)

James Baldwin addressed important racial and sexual wrongs as one of the most important writers of the 20th century. Choreographer Ryan Djojokarso was inspired by his book Giovanni’s Room (1956), in which the American David falls passionately in love with the Italian Giovanni in Paris, despite being on the point of marrying Hella. We follow David on the night before the most terrible morning of his life, in which his beloved will be no more. A dance unfolds in which intimacy, masculine camaraderie, sexual tension and an all–consuming self–hate struggle for precedence. What happens to you if you are so afraid that you can no longer love?

 

Quotes:

‘Christiaan De Donder fulfils the role of the coveted man entirely... Together they depict the rapture and the tragedy of the doomed relationship beautifully.’ - Theaterkrant.nl

 

‘His touch could never fail to make me feel desire; yet his hot, sweet breath also made me want to vomit.’ From: Giovanni’s Room,  James Baldwin (1956)

» Lees verder

_
Choreografie

Ryan Djojokarso

Cocnept en idee

Ryan Djojokarso, Bram Jansen

Performance

Christaan De Donder, Miguel do Vale, Gerty Van de Perre.