Samir Calixto i.s.m. dansacademies AHK, Fontys, Codarts, ArtEZ

NDD Open Studio: Bramato

donderdag 11 oktober 2018 / 15:00 uur
geen pauze / 16:00 uur einde
AINSI: Dansstudio
Genre: Dans

>
<
Serena Nicoletti Fotografia
© SERENA NICOLETTI FOTOGRAFIA

koopknop_0_gratis vrst.png


 

Sinds 2017 geeft de Nederlandse Dansdagen een talentvolle Nederlandse choreograaf, die internationaal op de grote podia te zien is, carte blanche om in samenwerking met vier dansacademies van ons land werk te creëren in Maastricht. Marina Mascarell beet vorig jaar het spits af. Deze editie werken Samir Calixto en talenten van de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten, Fontys Tilburg, ArtEz Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en Codarts Rotterdam aan BRAMATO.

 

Si finisce coll'amare la propria brama, invece dell'oggetto bramato. Ultimately, it is the desire, not the desired, that we love. Friedrich Nietzsche – Beyond Good and Evil

 

In BRAMATO onderzoekt Samir Calixto de tijdloze aspecten van dans door onze iconische culturele referenties tegenover de meest basale kenmerken van ons bestaan te plaatsen. Klassieke muziek, literatuur, spiritualiteit en filosofie zijn fundamentele pijlers in zijn oeuvre. Samen met de jonge dansers vervolgt hij zijn onderzoek naar een universum waarin dans compromisloos de vergankelijkheid van onze menselijke conditie blootlegt. De mensheid wordt geopenbaard en onze kwetsbaarheden, zwakheden maar ook onze schoonheid worden zichtbaar.

Since 2017 the Dutch Dance Festival has given a talented Dutch choreographer with a presence in large international theatres, carte blanche to create work in Maastricht in collaboration with the Netherlands four dance schools. The initiative started with Marina Mascarelll and this year Samir Calixto is working with talent from Amsterdam University of the Arts (AHK), Fontys, ArtEz University of the Arts Arnhem and Codarts Rotterdam on BRAMATO.

 

Si finisce coll'amare la propria brama, invece dell'oggetto bramato. Ultimately, it is the desire, not the desired, that we love. Friedrich Nietzsche – Beyond Good and Evil

 

In BRAMATO Samir Calixto investigates the timeless aspects of dance by contrasting our iconic cultural references with the most basic characteristics of our existence. Classical music, literature, spirituality and philosophy are fundamental in his oeuvre. Calixto and his dancers pursue the investigation of a universe in which dance mercilessly exposes the transience of our human condition. Humanity is exposed, and our vulnerabilities and weaknesses but also our beauty, our exposed.

 

» Lees verder

 

Ook te zien op:

» wo 10 okt 2018 / 15:00 uur


_
Dansers

Lindsay Fransen, Bai Li Wiegmans, Sandy Ceesay, Hanna van den Berg, Evgenia Rubanova, Amber Veltman, Yasmina Rochtus, Malika Berney, Sara Miguelote, Eva Blunno, Alice De Maio, Daniel Vliek, Océane Borcy.

 
Productieleider

Sacha Schemkes

 

Bramato is oorspronkelijk een productie van: MoDem CZD - young collective from Compagnia Zappalà Danza - in samenwerking met Scenario Pubblico