Shailesh Bahoran / Korzo Producties + ISH

Aghori

woensdag 10 oktober 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:30 uur einde
La Bonbonnière
Genre: Dans

>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

Vernieuwer Shailesh Bahoran laat zich in zijn werk inspireren door zijn roots. Op verrassende wijze combineert hij de meeslepende energie en virtuositeit van hiphop met elementen uit de Hindoestaanse cultuur en moderne dans. In Aghori laat Shailesh zien hoe totale devotie eruit ziet. De belangrijkste inspiratie hiervoor zijn de ‘Aghori’, de goeroes in India die door jarenlange meditatie en training verlichting hopen te bereiken. In een eindeloze fysieke en mentale training banen zij zich een weg langs zonden, verlokkingen en emoties, om uiteindelijk alles van zich af te schudden. Want alleen dan kun je de wereld ervaren zoals hij echt is.

 

Na deze voorstelling vieren we de opening van de Nederlandse Dansdagen met champagne en hapjes.


Genomineerd voor de Zwaan 2018 voor meest indrukwekkende dansprestatie. 

 

Quotes: 

'De weg naar verlichting'

 

'Rijzende ster Shailesh Bahoran toont met zijn nieuwe voorstelling lef.' - de Volkskrant****

Innovator Shailesh Bahoran allows his work to be inspired by his roots. He combines the compelling energy and virtuosity of hip hop with elements from Hindu culture and modern dance. In Aghori, Shailesh shows us what total devotion looks like. The most important source of inspiration for this are the Aghori, the gurus in India who hope to achieve enlightenment through years of meditation and training. With endless physical and mental discipline they find a way through sin, temptation and emotion in order to finally cast them off, because only then can you experience the world as it really is.

 

After this performance, the opening of the Dutch Dance Festival will be  celebrated with champagne and snacks.

 

Nominated for de Zwaan 2018 for most impressive dance performance.

 

Quotes:
'The way to enlightenment'

 

'Rising star Shailesh Bahoran shows courage with his new production.' - de Volkskrant****

» Lees verder


_
Concept en regie

Shailesh Bahoran

Choreografie

Shailesh Bahoran i.s.m. de dansers

Compositie

Rik Ronner, Raj Mohan

Livemuziek en zang

Raj Mohan

Dans

Simon Bus, Robbin Castillo, Shailesh Gil, Rajiv Bhagwanbali, Rohiet Tjon-Poen-Gie