SHIFFT | Jasper van Luijk

Open Studio: Quite Discontinuous

zaterdag 13 oktober 2018 / 12:00 uur
geen pauze / 13:00 uur einde
Centre Ceramique
Genre: Dans

>
<
Menno van der Meulen
© MENNO VAN DER MEULEN

koopknop_0_gratis vrst.png


 

Na de internationale succestournee in 2013 brengt SHIFFT / Jasper Van Luijk, Quite Discontinuous terug op het podium. Vier dansers, afwisselend partnerwerk en spannende solo’s begeleid door een eindeloze stroom van trance–opwekkende soundscapes. In Quite weet Jasper van Luijk met zijn precieze en pijnlijk scherpe choreografie zijn fascinatie voor levenloosheid te vangen in een pas–de–trois van de rouw. Hoe reageren we op de dood van een dierbare?

 

Vanwege zijn sterke band met de voorstelling voelt Jasper de grote noodzaak om een breder publiek in contact te brengen met deze poëtische vertelling rondom de dood. Tijdens de Dansdagen zoekt hij in zijn Open Studio’s naar engagement en interactie, en neemt hij het publiek mee in hun vragen en zoektocht rondom de thematiek van de voorstelling. De ervaring leert dat dit wederkerige proces niet alleen inzicht geeft in hoe een voorstelling wordt ontvangen, ook krijgt toekomstig publiek een blik in de totstandkoming van een dansproductie.

 

'En steeds opnieuw klinkt die ene keerzang: Het is wat het is / zegt de liefde.' - Theaterkrant

 

Quite Discontinuous will be returning in the autumn of 2018 after a successful national and international tour in 2013. Four dancers, alternating partner work and exciting solos accompanied by an endless stream of trance–inducing soundscapes. Jasper van Luijk is successful in capturing his fascination for lifelessness in a precisely choreographed and painfully sharp pas– de–trois of grief. How do we react to the death of a loved one? Jasper has a strong connection with ‘Quite’, He feels the necessity of bringing a broader audience in contact with his poetic narrative about death.


‘It’s impossible / says experience. And once again that chorus can be heard: It is what it is / says love. This silent requiem in dance is of an equally simple beauty’ - Theaterkrant

» Lees verder
ook te zien op:

za 13 oktober 2018 / 15:00 uur_
Concept en choreografie

Jasper van Luijk

Muziek

Lennart Siebers

Dans

Pauline Briguet, Ivan Ugrin, Alessio Reedijk, Malika Berney