Stephen Shropshire in coproductie met Korzo Producties

We Are Nowhere Else But Here

zaterdag 13 oktober 2018 / 17:15 uur
geen pauze / 18:15 uur einde
Toneelacademie Maastricht
Genre: Dans

>
<
Kasia Pol
© KASIA POL

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

In een interview in 1998 waarin hij over de erfenis van zijn boek Orientalisten sprak, beargumenteerde de criticus en activist Edward Said dat co–existentie de grootste uitdaging van de 21e eeuw zou blijven (1998, 2008 MEF). Twintig jaar later blijkt Saids vooruitziende blik bewaarheid. Met het oog op de vluchtige ontwikkelingen in de internationale politiek, waarin co– existentie continu bedreigd wordt door een voortdurende staat van sociale en politieke nood, werpt We Are Nowhere Else But Here een licht op de zeer persoonlijke en soms pijnlijke inspanningen die worden gedaan om ons tot elkaar te verhouden. Zoals Edward Said suggereerde worden we allemaal getekend door een oneindig aantal indrukken en is onze opdracht ‘een taak van interpretatie’– om voorbij generalisaties te gaan en te beginnen de ander te begrijpen, in relatie tot onszelf.


‘Ineens is daar het pareltje…’ - NRC Handelsblad

 

'Stephen Shropshire heeft zichzelf overtroffen… een juweeltje.’ - de Volkskrant

 

‘briljant, verontrustend, maar briljant.’ - Artstalk Magazine

 

Genomineerd voor de Zwaan 2018 voor meest indrukwekkende  dansproductie.

In an interview in 1988 in which he spoke about the legacy of his book Orientalism, the critic and activist Edward Said argued that co–existence would remain the greatest challenge of the 21st century (1998, 2008 MEF). Twenty years later, his foresight appears to have been proven. We Are Nowhere Else But Here throws light on the extremely personal and sometimes painful attempts that are being made to relate to one another in the context of fast changing developments in international politics, in which co–existence is threatened by a continuous state of social and political need. As Edward Said suggested, we are all marked by an endless series of impressions and our task is one of ‘interpretation’ – to abandon generalisations and to begin to understand the other in relation to ourself.


‘Suddenly there’s a diamond…’ - NRC Handelsblad

 

'Stephen Shropshire has exceeded himself… a gem.’ - de Volkskrant

 

‘Brilliant, disturbing, but brilliant.’ - Artstalk Magazine

 

Nominated for de Zwaan 2018 for most impressive dance performance.

» Lees verder

_
choreografie

Stephen Shropshire

dans

Aimee Lagrange, Jussi Nousiainen

muziek

Ludwig van Beethoven, Franz Schubert

nagesprek

Stephen Shropshire