Stichting Leonore, VIA ZUID, Opera Zuid

De Grens

dinsdag 16 oktober 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:20 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Het is 1918: de Eerste Wereldoorlog loopt ten einde en de Duitse keizer Wilhelm II verschijnt aan de grens om asiel aan te vragen in het neutrale Nederland. De Nederlandse regering is hier nog niet van op de hoogte en in afwachting van een beslissing zit de keizer een dag lang vast op het station van Eijsden. Hij raakt aan de praat met de stationschef, een man die in afkomst en karakter zijn totale tegenpool is. De discussie tussen de twee heren loopt hevig op, maar er is één punt dat ze gemeen hebben: een totale machteloosheid over de situatie waarin ze zich bevinden.


Concept Jan-Peter de Graaff, Yuri Robbers