Symfonieorkest Conservatorium Maastricht

zondag 28 oktober 2018 / 15:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Mendelssohn & Bruch door 70 studenten uit 30 landen

Symfonieorkest Conservatorium Maastricht onder leiding van Arjen Tien

 

Met 70 studenten, afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen, speelt het Conservatorium Maastricht Orkest op zondag 28 oktober 2018 om 20.00 uur onder leiding van dirigent Arjen Tien het volgende programma op: Die Hebriden van Felix Mendelssohn, Schotse Fantasie op.46 van Max Bruch en Symphony no. 3 van Felix Mendelssohn. Solist is Boris Belkin (viool).

Dirigent Arjan Tien
Arjen Tien is een van de meest actieve en veelzijdige Nederlandse dirigenten van zijn generatie. Hij werkt regelmatig met het Metropole Orkest, waarmee hij verschillende cd’s en dvd’s uitbracht. In 2010 leidde hij de tournee van het Nederlands Studenten Orkest in Nederland en Istanbul. Hij dirigeerde verschillende opera producties. In 1997 werd hem de Rotary-Faller prijs toegekend in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Als regelmatig terugkerende gastdirigent wordt hij door vele orkesten in het binnen- en buitenland gevraagd en trad op in Brazilië, Duitsland, Hongarije, Griekenland, Oostenrijk, Slovenië, Turkije, Zweden, Zwitserland en Zuid-Afrika. Sinds 2014 is hij hoofdvakdocent orkestdirectie aan Conservatorium Maastricht.

Violist Boris Belkin
Boris Belkin (1948) behoort tot de topviolisten ter wereld. Hij stond als zevenjarig wonderkind al op het podium met dirigent Kyrill Kondrashin. Belkin studeerde aan het conservatorium in Moskou bij Yuri Yankelevich en Felix Andrievsky. Tijdens zijn studie trad hij op in de hele Sovjetunie met de beste orkesten.

In 1974 emigreerde hij naar Europa en sindsdien speelt hij over de hele wereld met prominente orkesten als het Salzburg Orchestra, Gewandhausorchester Leipzig, Royal Philharmonic, Scottish National Orchestra, New York Philharmonic, Boston Symphony, Cleveland Orchestra, Berlin Philharmonic, Israel Philharmonic, Concertgebouworkest etc, onder leiding van vele bekende dirigenten, onder wie Leonard Bernstein en Bernard Haitink. Hij maakte vele cd’s en televisieregistraties.
Belkin wijdt zich tevens aan de kamermuziek, zo werkt hij met musici als Yuri Bashmet en Mischa Maisky. Sinds is Boris Belkin als docent viool verbonden aan Conservatorium Maastricht. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses aan de Accademia Chigiana in Siena, Italië.


Dirigent  Arjen Tien

Programma

Felix Mendelssohn   Die Hebriden                                          

Max Bruch               Schotse Fantasie op.46       

                                 Boris Belkin, viool solo

Felix Mendelssohn   Symphony no. 3