Van Kuijk Kwartet

zaterdag 20 oktober 2018 / 20:30 uur
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<

Het Van Kuijk Kwartet ontleent de Nederlandse naam aan hun primarius, maar komt uit Frankrijk. Hun programma is volledig Weens: Eerste en Tweede School. Op.18 is Beethovens eerste kwartetverzameling van zes, de meesterproef van een 28­jarige in het door Haydn en Mozart ontwikkelde genre. Schubert was 27 en al doodziek toen hij Der Tod und das Mädchen componeerde. Jeugd en dood zijn de onderwerpen, met in deel twee het thema uit het gelijknamige lied. De Sätze op.5, atonaal en expressionistisch, zijn het werk van de 26­jarige Webern, net afgestudeerd bij Arnold Schönberg._

Nicolas Van Kuijk  viool
Sylvain Favre-Bulle  viool
Emmanuel François  altviool
François Robin  cello

Beethoven Strijkkwartet op.18 nr.3

Webern Fünf Sätze op.5

Schubert Der Tod und das Mädchen D531