WArd/waRD – Ann Van den Broek

Blueprint on Memory

zaterdag 13 oktober 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:30 uur einde
Bordenhal
Genre: Dans

>
<
>
<

Let op! Geen kassa aanwezig op locatie. Kaartverkoop via onze website of aan de Uitbalie.  

 

IJzersterke lichamen in een complexe compositie van beeld, geluid en ruimte

 

Door haar rauwe en tegelijk menselijke werk groeide Ann Van den Broek de afgelopen jaren uit tot een van de meest spraakmakende choreografen van Nederland en Vlaanderen. Blueprint on Memory is de eerste voorstelling uit The Memory Loss Collection, een groot project waarin ze aandacht vraagt voor het functioneren van de hersenen en het effect van geheugenverlies. In de voorstelling ontwikkelt Van den Broek de voor haar kenmerkende elementen zoals livemuziek en cameragebruik verder. De blauwdruk is letterlijk zichtbaar op de vloer, en de performers bewegen zich langs draden, kabels, pedalen en triggers. De complexe chaos test het mentale en fysieke geheugen van performers, maar biedt tegelijkertijd een houvast in hun bewegingen.

 

Iron bodies in a complex composition of image, sound and space

 

Ann Van den Broek’s raw but very human work has seen her become one of the most significant choreographers in the Netherlands and Flanders. Blueprint on Memory is the first production from The Memory Loss Collection, a large project in which she draws attention to how the brain works and the effect of memory loss. In this production, Van den Broek develops further her characteristic use of live music and the camera. The blueprint of the title is literally visible on the floor and the performers move along wires, cables, peddles and triggers. The complex chaos tests the mental and physical memory of performers but also offers something they can get hold off whilst moving.

» Lees verder

Concept en choreografie

Ann van den Broek

Dans

Nik Rajšek Louis Combeaud Sjoerd Bruil Marion Bosetti e.a.

Muziek

Nicolas Rombouts Sjoerd Bruil Ann Van den Broek

Nagesprek

Ann Van den Broek