Werktheater Opera Zuid

Masterclass A Quiet Place

woensdag 31 oktober 2018 / 10:30 uur
1 pauze / 12:30 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
Paul de Hueck
© PAUL DE HUECK
>
<

Engelstalige Masterclass

Introductie op Leonard Bersteins meesterwerk A Quiet Place
Een ontmoeting met Awardwinnend regisseur Orpha Phelan

 

Na het grote succes van de masterclasses rond de Opera Zuid-producties Werther en Un Ballo in Maschera vorig seizoen, kunt u ook dit seizoen weer genieten van de speciale masterclasses van Opera Zuid. Professionals uit deze opera’s nemen u, samen met jonge zangers, dirigenten en andere creatievelingen, mee in de bijzondere productie van A Quiet Place. In de intimiteit van de Bovenzaal van het Theater aan het Vrijthof krijgt u, onder het genot van een kopje koffie/thee en vlaai, deze unieke kans om het creatieve proces van dichtbij te ervaren.

 

Regisseur Orpha Phelan neemt u, aan de hand van de decormaquette, kostuumschetsen en -ontwerpen, inspiratiebeelden en videofragmenten, mee in de wereld achter Leonard Bernstein’s unieke opera A Quiet Place.  Ze vertelt over het verhaal, de achtergronden en de ontstaansgeschiedenis van het werk, over de invloeden van de broadway-musical, de choreografie en haar eigen lezing en regieconcept van het werk.  Daarnaast vertelt ook de vermaarde Limburgse basbariton Huub Claessens, die 30 jaar geleden debuteerde als ‘Young Sam’ in A Quiet Place en nu de hoofdrol van ‘Old Sam’ zal vertolken - hetzelfde personage, 30 jaar ouder - over deze uitdagende en emotioneel erg confronterende rol, en over zijn muzikale ervaringen met Bernstein en met de jazz-invloeden in diens werk.  Intendant Waut Koeken leidt in en modereert, en zorgt voor gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ticket: inclusief koffie en vlaai

 

Foto: Paul de Hueck, Courtesy of the Leonard Bernstein Office, Inc.

Masterclass in English

 

Introduction to Leonard Bernstein’s masterpiece A QUIET PLACE
A meeting with award-winning director Orpha Phelan

 

After the great success of the masterclasses around the Opera Zuid productions Werther and Un Ballo in Maschera last season, you can also enjoy special worksessions this season. Professionals from these operas take you, along with young singers, conductors and other creative people, into these two special productions. In the intimacy of the Bovenzaal of the Theater aan het Vrijthof, while enjoying a cup of coffee / tea and cake, you get this unique opportunity to experience the creative process up close.

 

Director Orpha Phelan takes you through the decormodel, costume sketches and designs, inspirational images and videoclips, into the world behind Leonard Bernstein's unique opera A QUIET PLACE. She talks about the story, the backgrounds and the history of the work, about the influences of the broadway musical, the choreography and her own reading and directing concept of the work. In addition, the famous Limburg bass baritone Huub Claessens, who debuted 30 years ago as 'Young Sam' in A Quiet Place and now will play the leading role of 'Old Sam' - the same character, 30 years older - talks about this challenging and emotionally very confrontational role, and about his musical experiences with Bernstein and with jazz influences in his work. Intendant Waut Koeken leads and moderates, and provides the opportunity to ask questions.

 

Picture: Paul de Hueck, Courtesy of the Leonard Bernstein Office, Inc.

» Lees verder