Alex Ploeg

Ultimatum

vrijdag 30 november 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 22:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Cabaret

>
<
Diederik Bulstra
© DIEDERIK BULSTRA

Soms moet je jezelf een ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn, volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Iemand die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Iemand die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre. Alex won de Publieksprijs van Cameretten in 2016. Door de Volkskrant werd hij uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018. ‘Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct en andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein.’ (Jury Cameretten)

 

Recensies

"Ultimatum is een indrukwekkend debuut, waarin Ploeg met een minimum aan middelen een even grappig als persoonlijk portret schetst van een eenzame jongen die hunkert naar liefde en erkenning." - NRC ****

 

"Verrassend muzikale Ploeg lost cabaretbelofte in" - Trouw ****

 

"…om het tegenovergestelde van een mislukkeling te zien hoef je alleen maar naar het podium te kijken: daar staat een zelfverzekerde zaalinpakker te doen waar-ie goed in is." - De Volkskrant ****

 


Spel 

Alex Ploeg