Amalia Herrera - Mariana Torres

What comes from the river (Wereldpremière)

dinsdag 6 november 2018 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding /
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Michel Saive
© MICHEL SAIVE
>
<
Michel Saive
© MICHEL SAIVE
>
<
txisti flin
© TXISTI FLIN
>
<
Santiago Bouzas
© SANTIAGO BOUZAS
>
<
Santiago Bouzas
© SANTIAGO BOUZAS
>
<
>
<
Santiago Bouzas
© SANTIAGO BOUZAS
>
<
txisti flin
© TXISTI FLIN
>
<
>
<
mariana torres
© MARIANA TORRES
>
<
mariana torres
© MARIANA TORRES

Première

 

‘Soms denk ik dat mijn lichaam uit verhalen en water bestaat. Mijn verhalen zijn de nat geworden verhalen van het platteland. Ze gaan over grootmoeders, ouders, broers, neven en nichten en zijn met het water over de wereld uitgevloeid.’ 
- Amalia Herrera en Mariana Torres

 

In What comes from the river zien we twee Uruguayaanse choreografen aan het werk. Amalia Herrera leeft en werkt tegenwoordig in onze regio, Mariana Torres nog steeds in Montevideo. Ze haken twee danssolo’s in elkaar om een duet te vormen. Ze gaan op zoek naar dialoog en verbinding en overbruggen tijd en plaats, verleden en heden door de verbindende en vormende kracht van de herinnering.
 

SURPLUS
Bij een aantal dansproducties in AINSI ontwikkelen studenten en almumni van iArts (interdisciplinary Arts) een aanvullend programma genaamd SURPLUS. Data en specifieke informatie wordt later bekend gemaakt. iArts is een intensieve en internationale driejarige bachelorstudie, die opleidt tot kritisch en geëngageerd kunstenaarschap.

Premiere 

 

'Sometimes, I think my body is made of stories and water. My stories, stories that eventually got wet, disappearing, transforming and transmitting. Stories that were weaving in multiple directions of the memory. They are the grandmothers, the parents, the blood brothers and those who do not, the cousins and uncles, they come with the stories of the countryside and travel with the waters that crosses the worlds. This is how memory hits you. In its way, it breaks you apart and disarms you. You summon it or when unprepared it will flood you. The kingdom of my body is infinite, as my desire to be part of the world in which I live. I can not isolate myself. I am not a fact. I am not isolated.' 
Amalia Herrera and Mariana Torres

 

This scenic work links two contemporary dance solos that dialogue to create a duet. The concept of territory will be approached from the corporal and from the sense of belonging to a place or to the personal history that builds us. How memory dialogues between the present and the past. How memories build us. How territorial and temporal distances can only be constructed by illusions. How can we break the geography of our body to expand the bonds and generate bridges with everything that surrounds us.

» Lees verder
OOK TE ZIEN OP:

» wo 7 nov 2018 / 20:30 uur

 


 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information»

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Concept en creatie
Amalia Herrera, Mariana Torres

Dans

Amalia Herrera, Mariana Torres

Geluidsontwerp

Alejandro Schmidt, Francisco López

Muziek
Bonobo, Tribal drums ambient, Mystical drums

Audiovisueel
Santiago Bouzas

Scenografie en kostuums
Aqui-Allá

Productie
Aqui-Allá

Referentieteksten
La Soledad de no pertenecer door Clarice Lispector
Gedicht
"My Spanish" door Melissa Lozada-Oliva

Met dank aan
Jacques Lebens, Santiago Bouzas, Josien Hennen, Alicia Herrera, Analía Torres, Cecilia Ivanier, Woody Laurens, Budocentrum Maastricht.