Amalia Herrera - Mariana Torres

What comes from the river (Wereldpremière)

dinsdag 6 november 2018 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding /
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
txisti flin
© TXISTI FLIN
>
<
txisti flin
© TXISTI FLIN
>
<
mariana torres
© MARIANA TORRES
>
<
mariana torres
© MARIANA TORRES

Première

 

De Uruguayaanse danser/choreografe Amalia Herrera schrijft over What comes from the river: ‘Soms denk ik dat mijn lichaam uit verhalen en water bestaat. Mijn verhalen, nat geworden verhalen van het platteland, die gaan over grootmoeders, ouders, broers, neven en nichten, en die met het water over de wereld zijn uitgevloeid.’ Amalia Herrera leeft en werkt in onze regio, Mariana Torres nog steeds in Montevideo. In deze nieuwste creatie haken ze twee danssolo’s in elkaar op zoek naar dialoog en verbinding. Naar overbrugging van tijd en plaats, verleden en heden door de verbindende en vormende kracht van de herinnering.

 

SURPLUS
Bij een aantal dansproducties in AINSI ontwikkelen studenten en almumni van iArts (interdisciplinary Arts) een aanvullend programma genaamd SURPLUS. Data en specifieke informatie wordt later bekend gemaakt. iArts is een intensieve en internationale driejarige bachelorstudie, die opleidt tot kritisch en geëngageerd kunstenaarschap.

 

 

Sometimes, I think my body is made of stories and water.
My stories, stories that eventually got wet, disappearing, transforming and transmitting. Stories that were weaving in multiple directions of the memory. They are the grandmothers, the parents, the blood brothers and those who do not, the cousins and uncles, they come with the stories of the countryside and travels with the waters that crosses the worlds.

 

This is how memory hits you. In its way, it breaks you apart and disarms you.
You summon it or when unprepared it will flood you.
The kingdom of my body is infinite, as my desire to be part of the world in which I live. I can not isolate myself. I am not a fact. I am not isolated.
This scenic work links two contemporary dance solos that dialogue to create a duet. We will approach the concept of territory from the corporal and from the sense of belonging to a place or to the personal history that builds us.
How memory dialogues between the present and the past. How memories build us. How territorial and temporal distances can only be constructed by illusions. How can we break the geography of our body to expand the bonds and generate bridges with everything that surrounds us.

» Lees verder
OOK TE ZIEN OP:

» wo 7 nov 2018 / 20:30 uur

 


 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information»

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Creation, concept and interpretation

Amalia Herrera / Mariana Torres
Technical team

Aquí Allá