Amsterdam Baroque Orchestra

Unico van Wassenaers Concerti Armonici

dinsdag 13 november 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:40 uur einde
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<

Eeuwenlang bleef onduidelijk aan welk achttiende­-eeuws brein de geniale Sei Concerti Armonici zijn ontsproten. Was het Pergolesi? Was het Ha?ndel? Eind twintigste eeuw werd de speculaties een verrassend halt toegeroepen door de musicoloog Albert Dunning. De Concerti bleken Nederlandse roots te hebben en gecomponeerd te zijn door graaf Unico van Wassenaer. Ton Koopman zette deze concerten al in 1986 op CD en nog steeds behoren ze tot zijn favorieten. De kans om ze nu ook live te horen mag u niet laten liggen!

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de serie Oude Muziek.

For centuries it remained unclear to which eighteenth-century brain the genius Sei Concerti Armonici sprouted. Was it Pergolesi? Was it Handel? At the end of the twentieth century, speculation was a surprising halt by the musicologist Albert Dunning. The Concerti were found to have Dutch roots and to be composed by Count Unico van Wassenaer. Ton Koopman put these concerts on CD in 1986 and they still belong to his favorites. The chance to hear them live now is not to be missed!

 

This concert is part of the Oude Muziek series.

» Lees verder

Zie ook:

oudemuziek.nl

Uncio van Wassenaer

Sei Concerti Armonici