Amsterdam Baroque Orchestra

Unico van Wassenaers Concerti Armonici

dinsdag 13 november 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 21:30 uur einde
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<

Eeuwenlang bleef onduidelijk aan welk achttiende­-eeuws brein de geniale Sei Concerti Armonici zijn ontsproten. Was het Pergolesi? Was het Händel? Eind twintigste eeuw werd de speculaties een verrassend halt toegeroepen door de musicoloog Albert Dunning. De Concerti bleken Nederlandse roots te hebben en gecomponeerd te zijn door graaf Unico van Wassenaer. Ton Koopman zette deze concerten al in 1986 op CD en nog steeds behoren ze tot zijn favorieten. De kans om ze nu ook live te horen mag u niet laten liggen!

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de serie Oude Muziek.


Zie ook:

oudemuziek.nl

Uncio van Wassenaer

Sei Concerti Armonici