De KOE

Krenz, de gedoodverfde opvolger

donderdag 8 november 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 22:00 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

Krenz, de gedoodverfde opvolger is een stuk over het fenomeen van 'de tweede man'. Over de ambities, de loyaliteitsproblemen en de frustraties van diegene achter de schermen; van de altijd parate, afwachtende plaatsvervanger of de veelbelovende zoon. In zijn monoloog verbindt Willem de Wolf zijn eigen jeugd met die van Egon Krenz, de kortstondige politieke leider van de DDR ten tijde van de val van de muur. Krenz werd al op 36-jarige leeftijd door zijn politieke opvoeder Erich Honecker tot opvolger benoemd. Vervolgens moest hij 17 jaar wachten en zijn gedrag onbesproken houden. Als Krenz uiteindelijk, na veel innerlijke strijd, zijn ideologische vader afzet en aan de macht komt, wordt hij na anderhalve maand zelf al weer afgezet. Daarna staat hij terecht voor de misdaden van het voormalige regime en belandt hij in de gevangenis. Voor De Wolf belichaamt Krenz een leven waarin je altijd stond te wachten op het startschot. Dat uiteindelijk ook klonk. Om je neer te schieten...

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Zie ook:

» www.dekoe.be

Tekst en spel
Willem de Wolf

Ontwerp klank, beeld en licht
Pol Geusens

Dank aan
Matthias De Koning en Jonas De Smet

Productie
de KOE