Dutch Classical Talent

Maya Fridman (cello)

zondag 18 november 2018 / 11:30 uur
geen pauze / 12:30 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE

‘Hypnotiserend, een prachtige pre?sence, een mystica.’

 

Het zijn veelbelovende omschrijvingen uit het juryrapport vanDutch Classical Talent. Maya Fridman liet haar geboortestad Moskou achter zich om in Amsterdam verder te studeren bij Dmitri Ferschtman, die in ons land een brug sloeg tussen Russische en westerse tradities.

 

In haar programma The Voice trekt ze die lijn door. Ze verbindt oost en west met poe?zie, elektronica en de menselijke stem.

Works by Louis Andriessen, P?teris Vasks, Oene van Geel, Mohammed Fairouz a.o.

 

"Hypnotic, a beautiful presence, a mystica." These are promising descriptions from the jury report of Dutch Classical Talent. Maya Fridman left her hometown Moscow behind to continue studying in Amsterdam with Dmitri Ferschtman, who in our country bridged the gap between Russian and Western traditions. She continues that line in her program The Voice. It connects east and west with poetry, electronics and the human voice.

» Lees verder

Werken van Louis Andriessen, Peteris Vasks, Oene van Geel, Mohammed Fairouz e.a.