Festival Vocallis21

Verschwiegene Lieder

vrijdag 2 november 2018 / 20:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
Merlijn Doomernik
© MERLIJN DOOMERNIK

Het naziregime legde veel componisten het zwijgen op, veelal op grond van hun Joodse afkomst. Prominente componisten met bloeiende carrières werden vervolgd en hun werken verboden. Andere componisten konden op tijd vluchten. Hun liederen handelen over schoonheid, liefde, tragiek, hoop, verlangen en humor.

 

Muziek van o.a. Haas, Ullmann, Simon, van Gilse, Gál en Korngold krijgen hier een bijzondere lading. Dit programma biedt een overzicht van de liedkunst in Nederland en Europa in de eerste helft van de 20e eeuw: van laatromantiek, impressionisme en expressionisme tot avant­garde en jazz.

 

Coproductie met Theater aan het Vrijthof


Bariton Robbert Muuse 

Piano Micha van Weers