Het Nationale Theater

We zijn hier voor Robbie

woensdag 14 november 2018 / 20:00 uur
geen pauze / 21:40 uur einde
Parkstad Limburg Theaters Kerkrade
Genre: Theater

>
<
Sarah Carlier
© SARAH CARLIER
>
<

Voor de tragikomedie We zijn hier voor Robbie bundelen de succesvolle scenarioschrijfster Maria Goos (o.a. Oud Geld, Cloaca) en regisseur Eric de Vroedt (o.a. The Nation) voor het eerst hun krachten. De voorstelling is een portret van een familie die behoort tot de ‘Haagse chic’. De bejaarde vader en moeder bivakkeren op de bovenverdieping van het ouderlijk huis, terwijl de volwassen kinderen en kleinkinderen beneden samenkomen om de dood van Robbie te herdenken tijdens een familiediner. Het diner loopt uit op een fiasco: de keukenvloer is niet uitgehard, dus iedereen loopt op lelijke slofjes. De cateraar is niet bevestigd, dus is er geen eten. En tot overmaat van ramp stort, nog voor de voorstelling goed en wel is begonnen, de chic gedekte tafel in. Op de keukenvloer, tussen de scherven, evalueren de personages hun levens. Een herkenbaar familiedrama vol humor en confrontaties met een sterrencast bestaande uit: Mariana Aparicio Torres, Tamar van den Dop, Yela de Koning, Mark Rietman, Bram Suijker, Romana Vrede en Stefan de Walle.

 


Zie ook:

» www.hnt.nl

Tekst
Maria Goos
Regie
Eric de Vroedt
Spel
Mariana Aparicio Torres, Tamar van den Dop, Yela de Koning, Mark Rietman, Bram Suijker, Romana Vrede, Stefan de Walle e.a.