IMPACT Night: The Internet of Jazz

Tin Men & the Telephone & Christian Klinkenberg

dinsdag 20 november 2018 / 20:30 uur
1 pauze / 23:00 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Een avond vol producties gecreëerd in het schemergebied tussen jazz en technologie, kunst en wetenschap, experiment en expressie.

 

Tin Men & the Telephones ‘het best bewaarde geheim in jazz’ volgens Downbeat. Hun gebruik van cutting edgetechnologie en unieke interactieve optredens, heeft hun wereldwijde bekendheid opgeleverd. Hun laatste project FURIE, is een sci-fi reis door de wereld van nepnieuws en alternatieve feiten. Het combineert akoestische jazz en futuristische sounds, gecomponeerd op basis van speeches van populistische politici.

 

Dirigent, componist en pianist Christian Klinkenbergs meest recente project presenteert het publiek een verhaal over verloren liefde, een kwaadaardige heks en een betoverde boom. Naast een verhalenverteller en orkestrale soundtrack, doet ook het publiek actief mee middels een App.

 

An evening of productions created in the twilight zone between  jazz and technology, art and science, experimentation and expression. 

 

Tin Men & The Telephone: “the best kept secret in jazz” according to Downbeat. Their use of cutting edge  technology and unique interactive performances, have earned them global recognition. Their latest project World Domination vl. 1: FURIE, is a science fiction journey through the world of fake news and alternative facts. It combines acoustic jazz and futuristic electronic sounds, all composed around the speeches of populist politicians. FURIE, or  Federal Union for Restoring Intergalactic Equilibrium, is an alien force sent to intervene against the rise of populism by abducting world leaders. The audience helps the aliens pick world leaders and collectively composes a new world anthem performed on the spot by the band. 

 

Conductor, composer and pianist Christian Klinkenberg’s latest project brings audiences a story of lost love, an evil witch, and an enchanted tree. With live narration and an Orchestral soundtrack, the audience will join the performance via a web-app. Listeners will have their smartphones converted into instruments audible via the speakers, allowing them to immerse themselves in the story of “The Leaves That Hung But Never Grew”.

 

» Lees verder

In samenwerking met:

jazzmaastricht-logo-ZWART.png

 


 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Zie ook:

» www.jazzmaastricht.com