Jan Beuving

Rotatie

woensdag 28 november 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 22:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Cabaret

>
<
Maartje ter Horst & André Beuving
© MAARTJE TER HORST & ANDRé BEUVING

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt op veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad. Jan Beuving maakt cabaret ‘fier in de traditie van Drs. P en Kees Torn’. (NRC) In 2017 won hij de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. Heeft hij bij Rotatie een nieuw ruitjesoverhemd? Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in? Ja2 + Nee2!


 

Recensiequotes:

 

‘Schitterend programma. Knappe grappen en puntgave liedjes. Prachtig van taal en mooi gezongen.’ - de Volkskrant  ★★★★

‘Een wiskundige waar je naar blijft luisteren. […] Mooie warme melodieën van Tom Dicke.' - Trouw  ★★★★


Tekst & spel
Jan Beuving
Muziek
Tom Dicke