NDT 1

Saisonnier

zaterdag 17 november 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI

Het Nederlands Dans Theater opent met een triple bill van vier choreografische grootheden, wier muziekkeuze minstens zo belangrijk is als de verhalen die zij vertellen via hun danstaal. Beweging en geluid smelten hierin op onvoorspelbare wijze samen.

 

Zo staat associate choreographer Marco Goecke bekend om zijn eclectische muziekkeuzes die de meest verrassende synergie tussen klanken en beweging voortbrengen. Voor Saisonnier creëert Goecke nieuw werk. De Israëlische choreograaf Hofesh Shechter kennen we als maker van krachtige stukken die een blijvende indruk achterlaten. Voor zijn nieuwe werk componeert Shechter zelf de partituur. De avond wordt voltooid met Singulière Odyssée (2017) van NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Speciaal voor dit werk creëerde de wereldberoemde componist Max Richter zijn muziekstuk Exiles.

 

‘Prachtig hoe een reeks staande pianoakkoorden, subtiel en beheerst, met statige percussie uitgroeit tot een ceremoniële treinreis door een denkbeeldig landschap. Terwijl de klok in de stationshal juist geen seconde verspringt: hier vloeit de reisgeschiedenis van velen samen tot éen halte en één moment.’
(de Volkskrant over Singulière Odyssée ****)


Zie ook:

» www.ndt.nl 

 

 

Hofesh Shechter

Wereldpremière

Marco Goecke

Wereldpremière

Sol León & Paul Lightfoot

Singulière Odyssée