NDT 1

Saisonnier

zaterdag 17 november 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 2 pauzes / 22:05 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI

Het Nederlands Dans Theater opent met een triple bill van vier choreografische grootheden, wier muziekkeuze minstens zo belangrijk is als de verhalen die zij vertellen via hun danstaal. Beweging en geluid smelten hierin op onvoorspelbare wijze samen.

 

Zo staat associate choreographer Marco Goecke bekend om zijn eclectische muziekkeuzes die de meest verrassende synergie tussen klanken en beweging voortbrengen. Voor Saisonnier creëert Goecke nieuw werk. De Israëlische choreograaf Hofesh Shechter kennen we als maker van krachtige stukken die een blijvende indruk achterlaten. Voor zijn nieuwe werk componeert Shechter zelf de partituur. De avond wordt voltooid met Singulière Odyssée (2017) van NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Speciaal voor dit werk creëerde de wereldberoemde componist Max Richter zijn muziekstuk Exiles.

 

 

Season 2018-2019 kicks off with a triple bill of four choreographic masterminds whose choice of music is as important as the stories they tell through their respective dance languages. In these often unpredictable marriages of movement and sound, associate choreographer Marco Goecke is known for his eclectic choices of music that always bring forth the most unexpected symbioses of music and movement. For Saisonnier Goecke will present a new creation. We have come to know Israeli choreographer Hofesh Shechter as a creator of powerful pieces that leave a lasting impression. For his new piece, Shechter will compose the musical score himself. The evening concludes with Sol León and Paul Lightfoot’s Singulière Odyssée (2017) that the choreographic duo created to Exiles by Max Richter. The world renowned composer created this music especially for this piece.

» Lees verder

‘Wanneer jij jouw hart op tafel legt, wees er dan klaar voor om het te laten verpletteren.’ Zo woest wordt het niet, maar van hedonisme en verlangen naar sensatie is het stuk doortrokken. - Theaterkrant over VLADIMIR       

 

'Goecke tovert onverwachte theatrale trucs als geen ander uit zijn hoge hoed.' - Trouw over Walk the Demon ****

 

‘Prachtig hoe een reeks staande pianoakkoorden, subtiel en beheerst, met statige percussie uitgroeit tot een ceremoniële treinreis door een denkbeeldig landschap. Terwijl de klok in de stationshal juist geen seconde verspringt: hier vloeit de reisgeschiedenis van velen samen tot éen halte en één moment.’ - de Volkskrant over Singulière Odyssée ****


Zie ook:

» www.ndt.nl 

 

 

_

_

_

Hofesh Shechter

Vladimir (wereldpremière)

Marco Goecke

Walk the Demon (wereldpremière)

Sol León & Paul Lightfoot

Singulière Odyssée