Stef Bos & Band

Kern

dinsdag 13 november 2018 / 20:00 uur
1 pauze / 22:15 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<
Ben Kleyn
© BEN KLEYN
>
<
Hans Colijn
© HANS COLIJN
>
<
Remco Stunnenberg
© REMCO STUNNENBERG
>
<
Remco Stunnenberg
© REMCO STUNNENBERG
>
<
Remco Stunnenberg
© REMCO STUNNENBERG
>
<
Remco Stunnenberg
© REMCO STUNNENBERG
>
<
Remco Stunnenberg
© REMCO STUNNENBERG

Stef Bos met prachtige nieuwe nummers in theaterconcert KERN


Een avond over de essentie van het leven; van een hilarische lach tot diep nadenken stemmend

 

Op dinsdag 13 november is zanger en tekstschrijver Stef Bos in ons theater te zien met zijn theaterconcert KERN. Met zijn band zal Stef songs laten horen van zijn gelijknamige album die begin 2018 verscheen, maar ook oude nummers uit zijn enorme oeuvre. De verzameling nummers gaat over de kern van universele thema’s als vriendschap, de schoonheid van het ouder worden, liefde en de tijd waarin we leven.

 

KERN werd geboren door een verspreking in een gesprek met zijn zoon. Stef vroeg hem wat hij later wilde worden als hij groot is. Zijn zoon, geen zin om die open deur in te trappen, stelde Stef dezelfde vraag. Alleen versprak hij zich en vroeg wat hij later wilde worden als hij dood was? Toen hij op een avond niet kon slapen kwam de vraag opeens terug en schreef hij het nummer ‘Later als ik dood ben’. Daar werd KERN geboren.

Samen met zijn band ontstonden er 10 songs die langs alle grote thema’s schuren. Van dood en geboorte, van liefde naar leegte, van het ouder worden en het nu naar een ver verleden en de wereld waarin we leven. Bos is constant op zoek naar de kern van dit alles. Hij weet dat hij het niet zal vinden, maar blijft zoeken in woorden, muziek, poëzie en verhalen.

 

Over Stef Bos
Kleinkunstenaar Stef Bos (1961) is geboren en opgegroeid in Nederland. Hij studeerde en woonde daarna in België, maar woont op dit moment alweer tien jaar met zijn Zuid-Afrikaanse vrouw en kinderen in Kaapstad. De afgelopen 25 jaar stond Stef op het toneel als acteur, schreef boeken en vertaalde de musicals ‘Man van la Mancha’ en ‘Anatevka’. Echter is Stef altijd nog in eerste instantie een singer songwriter. Zijn repertoire laat zich het best omschrijven als een muzikaal fotoboek van een weg door het leven.
KERN is daarvan een volgend hoofdstuk.

 

Hij brak door met het lied ‘Papa’ in 1990 en heeft zich daarna als liedschrijver verder ontwikkelt in de wereld waar hij zich het meest thuis voelt; de wereld van het theater.

 

‘Een reis van een vijftiger

Die stil staat bij de grote thema’s

Om de diepte en de hoogte in te gaan

Om alles eruit te zingen en te schrijven wat er in zit

 

Een verzameling songs van zijn laatste cd.

En natuurlijk komt er ook ouder werk voorbij op het podium

In de lijn van een gedachte als deze

Het onzingbare willen zingen

En het niet kunnen

Het onzegbare willen zeggen

En het niet kunnen

Het onverklaarbare willen verklaren

En het niet kunnen

Alles niet kunnen

En het toch doen

Misschien is dat de kern’

 

Stef Bos


Zie ook:

» www.stefbos.nl

 

 

_