Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater

Cinema

zaterdag 10 november 2018 / 20:30 uur
geen pauze / 22:45 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
Krista van der niet
© KRISTA VAN DER NIET
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER
>
<
Sanne Peper
© SANNE PEPER

Geen groots en meeslepend verhaal. Geen spannende plotwendingen. Geen special effects of wilde achtervolgingen. Maar het echte leven. Dompel je onder in deze even grappige als ontroerende voorstelling over echtheid in een wereld waarin zoveel ‘nep’ is. Met scherp zicht op de mens anno nu is Cinema een bruisend, bij tijden onhandig en nerdy verhaal over drie uit de tijd gevallen outsiders waar je op slag verliefd op wordt.

 

Hartverwarmende strubbelingen

In een vervallen bioscoop dweilen drie onderbetaalde werknemers de vloer, maken popcorn en bedienen de ouderwetse 35-millimeter filmprojector. Ondertussen doden ze de tijd met het uitwisselen van indrukwekkende filmquotes en het ophoesten van iconische scènes uit hun favoriete blockbuster. Tussen het aftroeven door krijgen we langzaam zicht op wie deze mensen echt zijn. Hun strubbelingen met het leven blijken aangrijpender dan de spectaculaire filmscènes op het doek. Alle drie zijn ze als een filmprojector in een digitale tijd: hopeloos misplaatst maar aantrekkelijk door hun eigenzinnigheid.

 

Pulitzer Prijswinnende voorstelling

Cinema (oorspronkelijke titel The Flick)is een bejubeld toneelstuk van de Amerikaanse schrijfster Annie Baker, bekroond met de Pulitzer Prijs

 

Recensiequotes:

“Oneindig aandoenlijk. Een toneelstuk om te worden gekoesterd.” - New York Times.

 

"'Ontroerende voorstelling over bioscoopschoonmakers. Hun verhalen, hun twijfels, hun liefdes: ze worden bijna je vrienden [...] snedige dialogen, gelaagd spel en de textuur van het dagelijks leven [...] De Man toont zich andermaal een begenadigd acteursregisseur. De chemie tussen de spelers is vanaf het eerste moment ontwapenend en met name Mark Kraan speelt de rol van zijn leven." - NRC

 

"'Cinema gaat van hilarisch naar ongemakkelijk en naar intiem en werkt op elk niveau." - Theaterkrant

 

"Herkenbare persoonlijke ontboezemingen over onvervulde wensen en mislukking." - Het Parool


 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Tekst
Annie Baker

Regie
Jeroen De Man
Spel
Mark Kraan, Eva Laurenssen, Emmanuel Ohene Boafo