Wouter Bergenhuizen (piano)

zaterdag 24 november 2018 / 20:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

De Maastrichtse pianist Wouter Bergenhuizen drong in 2017 door tot de halve finale van het internatio­ nale Liszt Concours. Ed Spanjaard loofde niet alleen zijn soevereine technische beheersing maar ook zijn communicatieve kwaliteit.

 

Het programma in zijn geboortestad bestaat uit vier suites. Rameau bundelde zestien karakterstukken tot twee Nouvelles Suites de Pièces de Clavecin (1727), waarvan hier de acht uit de tweede klinken. Grieg schreef zijn suite (1884) ‘in oude stijl’; Bartók de zijne in 1916. Daartussen brengt Claude Debussy in zijn eerste bundel Images (1905) hommage aan Rameau.

 

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Meesterlijke pianisten’


programma

Rameau Suite in G

Debussy Images (1re Série)

Grieg Uit Holbergs tijd

Bartók Suite op.14