Wouter Bergenhuizen (piano)

zaterdag 24 november 2018 / 20:30 uur
1 pauze / 22:05 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

De Maastrichtse pianist Wouter Bergenhuizen drong in 2017 door tot de halve finale van het internatio­ nale Liszt Concours. Ed Spanjaard loofde niet alleen zijn soevereine technische beheersing maar ook zijn communicatieve kwaliteit.

 

Het programma in zijn geboortestad bestaat uit vier suites. Rameau bundelde zestien karakterstukken tot twee Nouvelles Suites de Pie?ces de Clavecin (1727), waarvan hier de acht uit de tweede klinken. Grieg schreef zijn suite (1884) ‘in oude stijl’; Barto?k de zijne in 1916. Daartussen brengt Claude Debussy in zijn eerste bundel Images (1905) hommage aan Rameau.

 

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Meesterlijke pianisten’

The native pianist Wouter Bergenhuizen from Maastricht came to the semifinals of the international Liszt Competition in 2017. Ed Spanjaard praised not only his sovereign technical control but also his communication skills.

 

The program in his home town consists of four different suites. With Le Tombeau de Couperin, referring to the old French harpsichordists, we bring a final tribute to the victims of the First World War a century after the Armistice. Bartóks op.14 was published in the same year.

 

 

 

This concert is part of the Meesterlijke pianisten series.

» Lees verder

programma

Rameau Suite in G

Debussy Images (1re Série)

Grieg Uit Holbergs tijd

Bartók Suite op.14