Australian Dance Theatre

The Beginning of Nature

donderdag 6 december 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 21:15 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
 Chris Herzfeld Camlight Productions
©  CHRIS HERZFELD CAMLIGHT PRODUCTIONS
>
<
 Chris Herzfeld Camlight Productions
©  CHRIS HERZFELD CAMLIGHT PRODUCTIONS
>
<
 Chris Herzfeld Camlight Productions
©  CHRIS HERZFELD CAMLIGHT PRODUCTIONS

The Beginning of Nature is gebaseerd op en geïnspireerd door het baanbrekende boek The End of Nature van Bill McKibben, het eerste boek over Global Warming. De voorstelling is een boeiende uitbeelding van het ecosysteem en zijn natuurlijke processen, die zich het best laat omschrijven als een complexe symfonie van ritmes. Van dag naar nacht, het wisselen van de seizoenen, groei en aftakeling en de getijden van de oceanen. In The Beginning of Nature gaan de dansers van het Australian Dance Theatre (ADT) op ontdekkingsreis naar de mens als een losstaand onderdeel van de natuur, terwijl deze juist onderdeel is van het ecosysteem. 

The Beginning of Nature is based on and inspired by the groundbreaking book The End of Nature of Bill McKibben, the first book about Global Warming. The performance is a fascinating imagination of the eco system and its natural processes, that’s described best as a complex symphony of rhythms. From day to night, the changing of the seasons, growth and down-grade and the tides of the oceans. In The Beginning of Nature the dancers of the Australian Dance Theatre (ADT) go on a discovery trip to mankind as a detached part of nature, while this is part of the eco system.

» Lees verder

 

 

Australian Dance Theatre is supported by the Government of South Australia through Arts South Australia and the Australian Government through the Australia Council, its arts funding and advisory body.


Conceived and Directed - Garry Stewart

Assistant to Garry Stewart – Sarah-Jayne Howard

Choreography - Garry Stewart and the dancers of Australian Dance Theatre

Composer - Brendan Woithe (KLANG)

Lighting Designer – Damien Cooper

Costume Design and Construction - Davis Browne

Indigenous Language & Culture Consultant – Jack Buckskin

Singers – Georgia Hall &Heru Pinkasova 

Dancers – Jana Castillo, Zoë Dunwoodie, Thomas Fonua, Christopher Mills, Gabrielle Nankivell, Matte Roffe, Rowan Rossi, Bree Timms, Kimball Wong

Music recorded by – The Zephyr Quartet